O nouă navă din clasa LCS, varianta Independence, primește botezul

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy își va boteza cea mai nouă navă de luptă (LCS), varianta Independence, viitoarea USS Mobile (LCS 26), în timpul unei ceremonii care va avea loc sâmbătă în Mobile, Alabama, transmite defence blog.

LCS (Littoral Combat Ship) este o navă extrem de manevrabilă, letală și adaptabilă, concepută pentru a sprijini acțiunile de deminare, războiul antisubmarin și de război de suprafață. Nava integrează noi tehnologii și capacități pentru a susține în mod accesibil capacitatea de misiune, de la apele adânci până la cele de coastă. Folosind un design cu o arhitectură deschisă, arme modulare, sisteme de senzori și o varietate de vehicule cu și fără echipaj, acest tip de navă oferă acces forțelor americane în zone critice din mai multe teatre.

Clasa LCS este formată din două variante, varianta Freedom și varianta Independence, proiectate și construite de două șantiere navale. Varianta Freedom este produsă de Lockheed Martin în Marinette, Wisconsin iar varianta Independence este construită de Austal SUA în Mobile, Alabama.

LCS 26 este a 13-a variantă Independence. Este a cincea navă numită în onoarea orașului port de pe coasta Golfului Alabama

Vezi și: Nava USS Kansas City (LCS 22) din clasa Independence a finalizat testele pe mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel