O nouă lovitura reușită a grupelor de cercetare-diversiune ucrainene (Foto/Video). Patru elicoptere de atac Ka-50 distruse la peste 800 km de Ucraina 

Cătălin Costea |
Data publicării:

Elicopterele de recunoaștere și atac Ka-52 Aligator ale armatei ruse par să fie în varful listei cu pierderi de tehnică militară modernă înregistrate de ruși în războiul cu Ucraina.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât cel puțin un sfert din cele aproximativ 100 de elicoptere Ka-52 cu rotor dublu pe care rușii le aveau în serviciul de luptă  înainte de 24 februarie 2022.

Acum, o grupă ucraineană de cercetare-diversiune a avariat sau distrus alte patru Ka-52 pe un aerodrom din vestul Rusiei, potrivit datelor furnizate de Serviciul de Informații Militare (GUR) al Ucrainei.

Youtube video image

„Două Ka-52 au fost distruse pe aerodromul din regiunea Pskov, iar alte două au fost grav avariate”, a informat  luni serviciul de informații.

Informația furnizată de către agenție este imposibil de verificat. Însă utilizatorii ruși de rețele sociale au menționat existența unor incidente care au implicat elicoptere în regiunea Pskov. Există chiar și un videoclip care se presupune că înfățișează acțiunea de sabotaj desfășurată în timpul zilei.

Materialul video prezintă un bărbat ghemuit lângă un elicopter Ka-52, pregătind ceea ce pare a fi o încărcătură explozivă conectată la un detonator MD-5M cu temporizator mecanic VZD-6Ch.

Temporizatorul VZD-6Ch asigură o întârziere a declanșării exploziei de până la șase ore, oferind militarului suficient timp pentru distanțarea de locul unde va avea loc detonarea.

Foarte probabil, agenții ucraineni care au acționat în regiunea Pskov nu s-au retras în Ucraina înainte de declanșarea exploziilor, pentru că ar fi avut nevoie de mai mult timp. Baza aeriană Veretye ​​din Pskov se află la aproximativ 25 de km de granița Rusiei cu Estonia și la 800 de km de Ucraina.

Indiferent dacă exploziile au distrus aparatele Ka-52 sau doar le-au deteriorat, a fost încă o lovitură puternică pentru Rusia. Aeronava Ka-52 cu două locuri este cel mai bun elicopter de atac al Rusiei și devine din ce în ce mai puțin disponibil.

Producătorul Kamov nu poate compensa aceste pierderi prea curând, având în vedere că i-au trebuit 14 ani pentru a furniza cele aproximativ 100 de Ka-52 cu care forțele aeriene ruse au intrat în război. În plus, producția Rusiei de aeronave militare a scăzut semnificativ din cauza sancțiunilor asupra componentelor de înaltă tehnologie, pe care industria rusă nu pare nici acum capabilă să le producă singură.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel