O navă de război a Rusiei , manevre ”agresive de hărțuire” împotriva distrugătorul american USS Farragut - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Agresiunea asupra distrugătorului american USS Farragut, de către o navă de luptă a Rusiei
Agresiunea asupra distrugătorului american USS Farragut, de către o navă de luptă a Rusiei

Un nou incident între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii pe fondul provocărilor ruse, tertipuri la care Moscova apelează frecvent.

O navă militară de război a Rusiei a efectuat manevre agresive în apropierea distrugătorului american USS Farragut. Rușii nu au răspuns apelului părții americane și și-au continuat provocările. Incidentul a fost relatat de CNN și a avut loc ieri în Marea Arabiei.

Nava rusă s-a apropiat agresiv în cursul zilei de ieri, ignorând avertismentele lansate în repetate rânduri de distrugătorul american. Partea americană a subliniat că manevrele navei ruse au ridicat periculos de mult riscul unei coliziuni.

„Joi, 9 ianuarie, în timp ce desfășura operațiuni de rutină în nordul Mării Arabiei, distrugătorul USS Farragut a fost abordat agresiv de o navă a Marinei Federației Ruse”, confirmă US Navy incidentul. Marina americană a mai precizat că au existat cinci avertismente ale distrugătorului SUA, solicitări repetate ca nava rusă, conform prevederilor internaționale, să schimbe de urgență cursul. Rușii și-au continuat agresiunea fără să răspundă solicitărilor distrugătorului american, dar au modificat cursul într-un final.

CNN a prezentat imagini video cu incidentul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel