O navă de război a Rusiei , manevre ”agresive de hărțuire” împotriva distrugătorul american USS Farragut - VIDEO

Tudor Curtifan / 10 ian 2020 / 18:47
Agresiunea asupra distrugătorului american USS Farragut, de către o navă de luptă a Rusiei
Agresiunea asupra distrugătorului american USS Farragut, de către o navă de luptă a Rusiei

Un nou incident între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii pe fondul provocărilor ruse, tertipuri la care Moscova apelează frecvent.

O navă militară de război a Rusiei a efectuat manevre agresive în apropierea distrugătorului american USS Farragut. Rușii nu au răspuns apelului părții americane și și-au continuat provocările. Incidentul a fost relatat de CNN și a avut loc ieri în Marea Arabiei.

Nava rusă s-a apropiat agresiv în cursul zilei de ieri, ignorând avertismentele lansate în repetate rânduri de distrugătorul american. Partea americană a subliniat că manevrele navei ruse au ridicat periculos de mult riscul unei coliziuni.

„Joi, 9 ianuarie, în timp ce desfășura operațiuni de rutină în nordul Mării Arabiei, distrugătorul USS Farragut a fost abordat agresiv de o navă a Marinei Federației Ruse”, confirmă US Navy incidentul. Marina americană a mai precizat că au existat cinci avertismente ale distrugătorului SUA, solicitări repetate ca nava rusă, conform prevederilor internaționale, să schimbe de urgență cursul. Rușii și-au continuat agresiunea fără să răspundă solicitărilor distrugătorului american, dar au modificat cursul într-un final.

CNN a prezentat imagini video cu incidentul.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy