Noile vehicule Bradley A4 au probleme. Lansarea a fost amânată

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul Bradley A4 Sursa foto: BAE Systems
Vehicul Bradley A4 Sursa foto: BAE Systems

Specialiștii au descoperit o serie de probleme la noile vechicule de luptă pentru infanterie Bradley A4.

Armata caută o soluție pentru a elimina supraîncălzirea și producția de gaze toxice de la bateria pentru vehiculul de luptă Bradley, iar lansarea sa a fost amânată cu aproape un an, a declarat biroul de programe al serviciului pentru Defense News.

Problema a fost descoperită în timpul testului și evaluărilor făcute de armată la Fort Hood, Texas. Noul Bradley A4 are un încărcător nou, dar nu și baterii noi. Noul încărcător nu a venit cu un regulator de tensiune, ceea ce a făcut ca bateriile mai vechi să se supraîncălzească și să producă gaz toxic în timpul testării.

Comanda a suspendat testele din motive de siguranță după ce bateriile s-au supraîncălzit la toate cele șase vehicule supuse verificărilor, potrivit unui raport publicat recent de directorul de testare și evaluare operațională.

„Acesta este un pericol pentru soldați. Managerul de program a fost prezent în timpul testului și a observat problema bateriei. El a recomandat suspendarea testelor”, mai precizează sursa citată.

BAE Systems a primit contractul în valoare de 161 de milioane de dolari pentru noile vehicule Bradley A4.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel