Noi vehicule pentru infanterie prezentate la Defexpo 2020

Eduard Pascu |
Data publicării:

În cadrul expoziției de tehnică și echipamente militare Defexpo 2020 care are loc în aceste zile în India au fost prezentate noi vehicule de luptă pentru infanterie, transmite Jane. 

Industria de apărare din India a prezentat două noi vehicule de luptă pentru infanterie, blindate, pe roți WhAP IFV și o variantă modernizată a BMP-2 / 2K Sarath.

Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO) deținută de stat a prezentat vehiculul WhAP IFV. Acesta este alimentat de un motor diesel turbo Cummins ISXe 600 și este echipat cu o transmisie automată. Este disponibil în atât o configurație 8 × 8 cât și în configurație 8 × 4.

"Nivelul de protecție a vehiculului îndeplinește cerințele STANAG 4569, în funcție de sarcină", a declarat un reprezentat al producătorului. Protecția modulară determină ca greutatea platformelor să varieze între 19 și 26 de tone, cu o capacitate amfibie asigurată de până la 24 de tone. WhAP poate atinge o viteză maximă de 100 km / h pe uscat și are o rază de croazieră de până la 500 km.

Vehiculul este echipat cu turela de la BMP-2. "Turela este prevăzută cu o armă principală de 30 mm 2A42, o mitralieră coaxială PKT Kalashnikov de 7,62 mm și pe plafon este montat lansatorul pentru sistemul de rachete antitanc AT-4 Spigot. Este cea mai eficientă soluție pentru IA", a mai spus reprezentatul Organizației de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India.

Un alt vehicul a fost prezentat de Ordnance Factory Board (OFB) din India. Acesta este de fapt o variantă îmbunătățită a vehiculului Sarath IFV. Varianta modernizată este dotată cu noi suite de senzori, camere cu imagini termice și camere video pentru tunar și comandant.

Vezi și: Un nou model de rachetă antitanc a fost dezvăluit la Defexpo 2020

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel