Un nou model de rachetă antitanc a fost dezvăluit la Defexpo 2020

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un producător din industria militară a prezentat în cadrul expoziției Defexpo 2020 un nou model de rachetă antitanc, transmite Jane.

Bharat Dynamics Limited din India a dezvăluit noul model de rachetă ghidată anti-tanc (ATGM), de generație a treia. Desemnată „Amogha-III”, noua rachetă portabilă, are un corp cilindric convențional, cu opt aripioare pliabile la mijlocul corpului și patru la pupa relativ mai mari, pentru stabilizarea zborului.

Amogha-III are o configurație relativ simplă. Este dotată cu un motor de rachetă solid, fără semnături, cu dublă tracțiune, cu control vectorial de tracțiune și un mod dual - imagistică cu infraroșu și electro-optică. Racheta trasă din lansator poate angaja ținte folosind modul de atac de sus sau direct.

Amogha-III ATGM este echipată cu un focos anti-armură, despre care producătorul afirmă că poate străpunge blindaj de 650 mm. Greutatea focosului nu a fost dezvăluită. Racheta are un interval operațional declarat între 200 și 2.500 m și cântărește 18 kg. Compania a anunțat că modelul de producție va fi mai ușor undeva între 15-16 kg. Compania a refuzat să dezvăluie celelalte specificații, inclusiv viteza.

Sistemul complet este format dintr-o rachetă Amogha-III, un trepied și o unitate de lansare a comenzilor care poate fi operată și de la distanță.

"Acest proiect este finanțat intern și după rezultatele testelor va fi oferit forței noastre armate (armata indiană)", au declarat oficialii companiei.

Vezi și: India a achiziționat sistemul israelian antitanc Spike

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel