Noi detalii despre sistemul Patriot din Ucraina care ar fi fost lovit de rachete ruseşti | Oficiali americani: Pagubele sunt minime, iar sistemul este încă operațional

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistem american Patriot
Sistem american Patriot

Potrivit mai multor oficiali americani din domeniul apărării, sistemul de apărare antiaeriană MIM-104 "Patriot", care ar fi fost avariat în timpul unui recent atac rusesc cu rachete asupra Kievului, a suferit doar "pagube minime", iar tehnicienii americani care au sosit ieri in Ucraina au stabilit că sistemul este încă operațional.

 

Pagubele suferite de un sistem de apărare antiaeriană Patriot în urma unui atac cu rachete rusești în apropiere de Kiev, marți dimineață, sunt minime, au declarat trei oficiali americani pentru CNN.

Statele Unite au trimis tehnicieni pentru a examina sistemul Patriot, marți, după ce au fost informați de ucraineni că sistemul pare să fi fost avariat, a declarat un oficial.

Sistemul în sine este încă operațional, au precizat oficialii, iar componenta radar a Patriot, unul dintre cele mai importante elemente ale sale, nu a fost avariată. Oficialii americani nu cred că Patriot va trebui să fie scos de pe câmpul de luptă pentru reparații.

 

Sistemul Patriot din Ucraina este încă operațional

 

O baterie Patriot completă are șase componente majore: generatoare, un radar, o stație de control, antene, o unitate de lansare a rachetelor interceptoare. Componentele funcționează împreună pentru a lansa o rachetă Patriot și pentru a o ghida cu succes către țintă.

Nu este clar ce parte a sistemului Patriot a fost avariată sau dacă a fost avariată de o rachetă sau de resturi materiale după impactul rachetei cu solul. Ucrainenii au declarat că au interceptat cu succes toate cele șase rachete rusești Kinzhal pe care armata rusă le-a lansat asupra Kievului.

Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, a declarat pentru televiziunea ucraineană că sistemul de apărare antiaeriană Patriot, fabricat în SUA, nu a putut fi distrus de o rachetă Kinzhal.

,,Nu vă faceți griji în legătură cu soarta Patriot. Din punct de vedere tehnic, Patriot este un... sistem", a declarat el, precizând că acesta este format din componente care pot fi amplasate la distanță unele de altele.

În cursul zilei de ieri, un oficial american din domeniul apărării a declarat pentru CNN că o baterie a sistemului de apărare antiaeriană MIM-104 "Patriot", desfășurată în capitala ucraineană Kiev, a fost avariată, dar se pare că nu a fost distrusă în timpul atacului cu rachete de aseară.

Ministerul rus al Apărării a declarat marți, într-o postare pe Telegram, că "o lovitură de mare precizie a sistemului de rachete hipersonice Kinzhal a lovit un sistem de rachete antiaeriene Patriot, fabricat în SUA".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel