Navele Olandei, made in Romania. Cu o singură navă pentru România, Damen a început construcția Den Helder - a doua cea mai mare navă de la Galați

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
HNLMS Den Helder, nava de suport logistic care va fi construită în România sursă foto: Damen
HNLMS Den Helder, nava de suport logistic care va fi construită în România sursă foto: Damen

În cursul zilei de ieri, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic Combat Support Ship (CSS) - HNLMS  Den Helder. 

HNLMS  Den Helder va fi o navă de suport logistic și va fi cea de-a doua cea mai mare navă militară pe care Șantierul Naval de la Galați o va realiza. Prima a fost tot o navă olandeză și tot de suport logistic - HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean.

Astfel, la Galați au fost finalizate până în momentul de față opt nave pentru Forţele Navale Regale Olandeze.

Cei de la Damen au ajuns la un număr impresionant de 30 de nave militare construite la Galați, pentru 13 forțe navale diferite.

HNLMS Den Helder, noua navă a olandezilor care va fi construită în România, va fi finalizată în 2024.

Den Helder este o navă tip Combat Support Ship (CSS), conducătorii militari ai Marinei olandeze, explicând ieri în România, că nava care va colabora cu HNLMS Karel Doorman, nava construită anterior tot la Galați, va îndeplini misiuni de aprovizionare cu muniție și misiuni umanitare cauzate de dezastre naturale.

Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden a confirmat că în viitorul apropiat șantierul din Galați va fi implicat și în construcția a două fregate, tot pentru Forțele Navale Regale Olandeze. Totodată, încă două fregate vor fi construite în România, dar pentru Belgia.

2. Directorul... (hein-van-ameijden-damen_68080700.jpeg)

Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden

 

Damen - 30 de construcții complexe de nave militare în România. Una singură pentru țara noastră

 

Damen a produs în România peste 30 de nave militare, inclusiv corvete. La finalul anului trecut, Șantierul Naval Damen Galați a livrat cea de-a doua corvetă construită în România pentru Pakistan. E vorba despre o corvetă OPV 1900, sub denumirea de PNS Tabuk.

Cu 30 de nave militare construite în România, ce însumează construcții complexe de toate tipurile, dar și cu proiecte aflate în continuare în derulare, Damen a construit aici pentru țara noastră o singură navă. Companiei i-a fost atribuită, până în prezent, construcția unei nave pentru Poliția de Frontieră. Alte două nave de acest tip urmează să fie livrate de către Damen. E vorba despre nave de tip Damen FCS 4008 Patrol.

Potrivit Poliției de Frontieră, „aceste nave fac parte dintr-un proiect mai amplu care presupune suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căruia urmează să fie achiziţioneze, pe lângă cele două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel) şi cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat)”.

Navele militare produse de Damen la Galați în ultimii 10 ani au o valoare de peste 2 miliarde de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel