Nava Școală Mircea împlinește 79 de ani

Vlad Manolache |
Data publicării:

Nava Școală Mircea împlinește joi 79 de ani, motiv pentru care va avea loc și o ceremonie.

Nava Şcoală Mircea, simbol al Forţelor Navale Române, sărbătoreşte joi, 17 mai, 79 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române, informează un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, cu acest prilej, joi 17 mai, în Portul Constanţa va fi organizată o ceremonie în cadrul căreia comandorul Ioan-Gabriel Moise va preda pavilionul navei noului comandant al Navei Şcoală Mircea, comandorul Mircea Târhoacă.

Este un velier clasa A tip Bark

Nava Şcoală Mircea este un velier clasa A tip Bark, cu trei catarge (cel mai mare având înălţimea de 44 de metri deasupra apei) şi cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Nava a fost construită în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval "Blohm & Voss" din Hamburg, Germania. Din seria sa mai fac parte navele Eagle - SUA, Gorch Fock I - Germania, Gorch Fock II - Germania şi Sagres - Portugalia.

"Din anul 1939, Nava Şcoală Mircea creează o rezonanţă unică în sufletele tuturor celor care şi-au format deprinderile de marinar şi tăria de caracter pe timpul voiajelor de practică", se arată în comunicatul de presă al SMFN.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel