NATO ”Justice Sword”. Elemente din Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA, exerciții comune cu Armata română (Video)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 1200 de militari, cu aproximativ 400 de mijloace tehnice, au participat, timp de două săptămâni, la un amplu exercițiu, în Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu.

Exercițiul anual Justice Sword s-a desfășurat între 27 octombrie și 11 noiembrie 2022, perioadă în care forțele române și americane au exersat împreună.

Justice Sword 22.2 este cel mai mare eveniment de instruire executat de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” în acest an.

Imaginile includ Vehicule blindate românești și americane care trag în direct pe un teren de antrenament.

Forțele militare americane care au participat la exercițiul de la Cincu au fost reprezentate de o companie a Brigăzii 2 din Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA.

Din partea Armatei române au participat aproximativ 1200 militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă, aparținând structurilor de manevră, sprijin prin foc și logistice ale brigăzii.

Locotenent-colonelul Jeffrey Black, din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate a subliniat importanța acestor exerciții comune, care au ca scop creșterea gradului de operabilitate între militarii statelor aliate, dar și sporirea nivelului de încredere a populației.

”Populația trebuie să știe că suntem aici să ajutăm. Suntem aliați și vom lupta pentru ei, dacă este nevoie”, a declarat locotenent-colonelul Jeffrey Black.

Având la bază un scenariu fictiv, prin care au fost create diverse situații pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv, exercițiul a asigurat, totodată, cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atins de structuri de Poliție Militară, Apărare CBRN și Logistice, aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel