Năsui acuză că dezastrul din companiile de apărare „revine la normal”. Romaero are datorii de peste 600 milioane de lei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Expoziția BSDA 2016, la Romaero
Foto: Expoziția BSDA 2016, la Romaero

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a acuzat actualul guvern că, „din păcate, zilele acestea toate aceste companii de stat se pare că revin „la normal”. Năsui a dat exemplul companiei Romaero și spune că profesioniștii puși la conducerea acestor companii sunt înlocuiți cu oameni care servesc diverselor grupuri de interese ale unor partide.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Claudiu Năsui a vorbit despre reformele în companiile de stat din zona apărării și spune că aceste procese sunt în prezent sistate de noua conducere ministerială.

„În mandatul USR-PLUS a început reforma companiilor de stat. Nu am apucat să scriu de asta pe cât mi-aș fi dorit în timpul ministeriatului, dar, pentru prima dată toate consiliile de administrație au fost desemnate pe bază de competență. Tot pentru prima dată desemnările conducerilor s-au făcut transparent, deschis și comunicare publică.

În aceste companii au ajuns oameni profesioniști, care au demonstrat deja în mediul privat și s-au preocupat pe bune de aceste companii. Treizeci de ani prioritatea politicienilor a fost să căpușeze aceste companii. Combinația de corupție și dezinteres a dus aceste companii în sapă de lemn. Cu pierderi constante și datorii colosale”, a precizat Năsui.

 

Romaero are pierderi de peste 600 de milioane de lei

 

Năsui a continuat și a discutat despre Romaero, companie care „de cel puțin 10 ani este pe pierderi și cu datorii mari, de peste 600 milioane de lei”.

„Azi vă scriu despre societatea Romaero, o companie de stat. De cel puțin 10 ani este pe pierderi și cu datorii mari, de peste 600 milioane de lei. An de an înregistrează datorii mari către bugetul de stat, bănci și furnizori, generând noi blocaje în activitate. În ultimii ani, cifra de afaceri abia a depășit cheltuielile salariale.

Echipa pe care am adus-o noi la conducerea Romaero a fost aleasă special pentru a face restructurarea de care compania are nevoie. Punem în oglindă să vedeți ce oameni am găsit și ce oameni am adus.

Nu aveau nevoie de bătaie de cap în plus și nici de un job, ci au avut dorința de a face bine aceste companii pe care vechea clasă politică le-a transformat în găuri negre”, a conchis fostul ministru.

În postarea sa de pe pagina personală de Facebook, Claudiu Năsui a publicat atât numele cât și CV-urile celor numiți în consiliul de administrație, dar și a celor pe care aceștia i-au înlocuit la Romaero.

CITEȘTE ȘI: Mai multe terenuri ale ROMAERO vor fi scoase la licitație ca parte a planului de restructurare a datoriilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel