Japonia ar putea înlocui vehiculele blindate ușoare Type 96 cu LAV 6.0 produse de General Dynamics

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

General Dynamics Land Systems a fost selectat de forțele japoneze pentru a produce generația viitoare de vehicule blindate ușoare care vor înlocui transportorul blindat Type 96.

Ministerul Apărării din Japonia (JMOD) a selectat vehiculul blindat ușor (LAV) 6.0 8×8, produs de General Dynamics Land Systems, pentru testare, deoarece caută un înlocuitor pentru flota lor”, se arată în mesajul companiei.

Programul va înlocui transportoarele de personal blindate Type 96 care au intrat în serviciu în 1996.

Kevin Connell, vicepreședinte General Dynamics Land Systems și director general pentru Australia și Indo-Pacific, a declarat:

„Este un privilegiu să fi fost selectat pentru acest program important al Ministerul Apărării din Japonia și Forțele de Apărare Terestră din Japonia (JGSDF). LAV 6.0 este un vehicul testat și de încredere, care a fost utilizat pe scară largă în diferite operații și poate fi configurat în mai multe moduri conform cerințelor specifice ale utilizatorului.”

LAV 6.0 oferă o protecție superioară, o mobilitate sporită și tehnologii avansate pentru a răspunde cerințelor mediului de luptă în continuă schimbare, potrivit Defence-Blog.

Vehiculul dispune, de asemenea, de o transmisie modernizată, carenă Double-V, suspensie, anvelope mai mari și un motor mai puternic pentru a oferi o sarcină utilă crescută și performanțe superioare pentru mobilitate. Electronica avansată și upgrade-urile la sistemele de observare oferă identificare și precizie armelor îmbunătățite, toate montate într-o turelă cu ergonomie și siguranță sporite.

LAV 6.0 este punctul culminant atins de către General Dynamics Land Systems în decenii de evoluție a tehnologiei vehiculelor blindate ușoare, mai scrie sursa citată.

Vezi și: Armata Regală Thailandeză a primit primul lot de vehicule Stryker

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel