Ministrul Economiei: Reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională şi, în acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Florin Spătaru. 

,,Ministerul Economiei va finaliza, pânâ la sfârşitul anului, strategia industriei de apărare după 7 ani de când acest segment industrial nu a mai avut la bază o strategie prevăzută într-un document solid, pragmatic, actualizat şi configurat noilor realităţi cu care ne confruntăm. Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională. În acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă', susţine ministrul Economiei.

Florin Spătaru participă vineri, în judeţul Dâmboviţa, la un eveniment prilejuit de aniversarea a 54 de ani de activitate a Automecanica Moreni.

Citeşte şi: România extinde programul Piranha V. Vor fi achiziționate între 150 și 200 de noi blindate de luptă pe lângă cele contractate

'La mulţi ani, Automenica Moreni! Aniversarea celor 54 de ani de activitate vine într-un context geopolitic foarte important care ne provoacă la mobilizare şi mai ales la acţiune în ceea ce priveşte reforma industriei de apărare', a mai spus Florin Spătaru. În discursul său de la Automecanica Moreni, ministrul a vorbit despre necesitatea modernizării fabricii şi rentabilizării acesteia.

'De la 1 noiembrie, un număr de tineri vor veni să lucreze la Moreni, că începem să readucem tinerii în această uzină. Dar cred că mai avem multe lucruri de făcut (...) şi va trebui să discutăm cu beneficiarul nostru final, cu Ministerul Apărării Naţionale, cum putem aduce aceste acţiuni, din partea noastră şi din partea MapN, spre un obiectiv final, asigurarea unei capabilităţi la Moreni pentru SMFT (Statul Major al Forţelor Terestre - n.r.), pentru transportoarele mobile, fie că vorbim de mentenanţă, fie că vorbim de producţie. Cei din Moreni ştiu că vor avea sprijinul meu necondiţionat', a afirmat ministrul Economiei.

La evenimentul de la Moreni sunt prezenţi şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Prokopchuk Ihor, Iulian Chifu - consilier al premierului, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Automecanica Moreni a fost înfiinţată în 1968, sub numele de IAM, având ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roţi. Pe parcursul celor 54 de ani de activitate a realizat peste 15.000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh. Automecanica Moreni este filială a Romarm. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel