Ministrul britanic al apărării admite: NATO nu va interveni în cazul unei invazii ruse, iar Ucraina știe asta. Există însă căi de descurajare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că este 'extrem de improbabil' ca Londra şi aliaţii săi să intervină militar în cazul unei invazii ruse în Ucraina, transmite sâmbătă Agerpres, care citează AFP.

Ucraina 'nu este membru NATO, aşadar este extrem de improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei', a afirmat ministrul, într-un interviu video difuzat joi pe site-ul săptămânalului britanic The Spectator.

'Nu ar trebui să-i lăsăm pe oameni să creadă că o vom face. Ucrainenii sunt perfect conştienţi de acest lucru', a adăugat el, în contextul în care preşedintele american Joe Biden a respins deja în acest stadiu o opţiune militară.

În schimb, 'există cu certitudine sancţiuni economice profunde, serioase şi durabile ce ar putea fi luate', a subliniat Wallace.

Într-o discuţie telefonică vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, premierul britanic Boris Johnson a afirmat că Londra va utiliza 'toate puterile sale diplomatice şi economice' pentru a împiedica orice 'agresiune rusă' împotriva Ucrainei, a comunicat Downing Street.

Potrivit lui Ben Wallace, 'consolidarea militară rusă are un obiectiv precis. 'Nu suntem siguri că el (preşedintele rus Vladimir Putin) a luat o decizie, însă toate acţiunile sale şi pregătirile militare merg în această direcţie (...), cred că ar trebui să fim toţi îngrijoraţi', a mai spus ministrul britanic.

Occidentalii acuză de mai multe săptămâni Rusia că a masat zeci de mii de soldaţi aproape de frontiera cu Ucraina în vederea unei eventuale invazii. Rusia respinge acuzaţiile şi se declară ameninţată de NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel