Ministrul Bădălău: România exportă rachete în Statele Unite

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a vorbit despre industria de apărare din România.

Într-o vizită la Reghin, ministrul Bădălău a afirmat că industria de apărare este pe un drum bun, precizând că România produce rachete pe care le exportă în SUA, dar nu a dorit să aprofundeze subiectul pentru a nu „încălca protocoalele de siguranță”.

„Avem fabrica de la Făgăraş pe care o repornim, greu, dar încercăm să o repornim. Fabrica de pulberi, în momentul ăsta România face importuri de pulberi şi avem Sadu şi Cugirul, unde vom încărca atât muniţie uşoară, cât şi muniţie grea. Plus restul. Unde avem rachete - nu pot să vă vorbesc mult, pentru că iar o să spună colegii mei că încalc protocoalele de siguranţă -, dar vreau să vă spun că avem rachete pe care le exportăm în SUA şi mentenanţa la absolut tot. Avem la UMB, unde lucrăm Piranha 5; cu toate dificultăţile, va fi o maşină de luptă extrem de bună pentru teatrele de operaţiuni, care va salva multe vieţi, sunt convins, de militari", a declarat ministrul Niculae Bădălău, potrivit celor de la Jurnalul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel