Militarii ucraineni au făcut o captură record de tehnică militară rusă. Industria ucraineană de apărare: Le reparăm şi le pune la dispoziţia armatei noastre

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov,  a făcut un nou apel către cetățenii ucraineni, dar și către soldații Forțelor Armate ale Ucrainei. Teza principală a apelului este că pierderile inamicului (forţele militare ruse de ocupaţie) sunt atât de mari încât numărul de echipamente distruse poate fi calculat nu pe unități, ci pe batalioane și brigăzi. 

,,Singurii care au crezut am fost noi doi. Pe 24 februarie, două treimi dintre ucraineni erau convinși că, în cazul unei invazii rusești pe scară largă, vom supraviețui. Astăzi cifra este de aproape 90%. Acesta este rezultatul eroismului apărătorilor noștri. Acesta este rezultatul acțiunilor profesioniste ale comandamentului nostru’’, a spus Oleksii Reznikov în dimineaţa acestei zile, într-un mesaj adresat cetăţenilor ucraineni.

De nouă zile, Ucraina rezistă cu curaj trupelor ruse care i-au invadat teritoriul pe 24 februarie. Începând cu 4 martie, rușii au pierdut deja peste 9.000 de personal și până la 2.000 de unități de echipament militar, dar luptătorii ucraineni continuă să câștige noi „trofee” pe câmpul de luptă.

Astfel, în ’’colecția” de trofee a Forțelor Armate ale Ucrainei au fost incluse recent mai multe tancuri ruseşti T-80BVM.

 

Militarii ucraineni au distrus un număr impresionat de tehnică militară rusă


,,Armata noastră a eliminat deja mii de ocupanți și atât de mult echipament inamic încât ar fi posibil să înarmăm armatele mai multor țări. Capacitățile forțelor noastre armate sunt în creștere, asistența este pe drum. Apărarea teritorială s-a manifestat cu brio în multe domenii’’, a spus Reznikov.

Analiştii militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express au făcut următoarea remarcă: Ca trofee, Forțele Armate Ucrainene au primit mai multe echipamente în ultimele 8 zile decât au primit în ​​ultimii opt ani de la industria noastră de apărare.

 

Reznikov: Ocupanții ruși s-au temut de o înfrângere rușinoasă și au început să comită crime împotriva umanității

 

,,Așii noștri aerieni (n.a piloţii forţelor aeriene) au devenit deja legende. Parașutiștii, infanteria, artileria - toate dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni. Ocupanții ruși s-au temut de o înfrângere rușinoasă și au început să comită crime împotriva umanității. Ei bombardează spitale, ucid femei și copii. Aceasta nu mai este o armată - aceștia sunt lași și teroriști obișnuiți. Ne așteaptă încă multe provocări. Va fi sânge, lacrimi, durere’’, a mai spus ministrul ucrainean al apărării.

După cum a precizat recent, președintele fracțiunii parlamentare pro-prezidențiale ”Slujitorul poporului”, David Arahamia, militarii ucraineni pot folosi liniştiţi echipamentele și armele capturate de la forţele ruse de ocupaţie, precizează publicaţia ucraineană Politeka.net.

 

Tehnica militară capturată de la ocupantul rus, reparată de industria ucraineană de apărare

 

După cum a anunţat ieri Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene, concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm şi-a luat deja angajamentul să repare toată tehnică militară – trofee de război – pe care militarii ucrainene reuşesc să le captureze de la ocupantul rus.

Ukroboronprom a publicat ieri pe Facebook mai multe imagini cu un vehicul militar de recunoaștere Tigr – aflat în dotarea forţelor armate ruse – precizând că este  aproape nou, având un număr mic de kilometrii parcurşi, iar motorul şi cutia de viteze sunt într-o stare tehnică foarte bună. 

După cum se poate observa, vehiculul militar de recunoaștere ar câteva daune la nivelul caroseriei, aspect menţionat de Ukroboronprom care spune în comunicatul de presă că deja reprezentanţii companiei au început să repare acest vehicul.

 

În ultimele zile, militarii ucraineni au capturat mai multe tancuri T-80BVM

 

Pe 2 martie, jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov, care se afla în regiunea Harkov, a postat pe contul său de Facebook mai multe materiale foto/video cu tancuri ruseşti T-80BVM, cea mai nouă versiune a tancului T-80, care fac parte din Brigada 200 motorizată a Forțelor Armate Ruse - condusă de colonelul Denis Kurilo. 

Marţi, în apropiere de oraşul Harkov, una dintre brigăzile mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei a capturat, cu destul de multă uşurinţă, şase dintre cele mai noi tancuri T-80BVM ale Forţelor Armate Ruse care în aceste zile sunt angajate într-o agresiune militară asupra Ucrainei.

De asemenea, ieri şi astăzi, pe reţele de socializare au apărut mai multe imagini şi materiale video cu tancuri T-80BVM capturate de militarii ucraineni care fac parte din Forţele pentru Operaţii Speciale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel