Cele mai performante tancuri rusesti, T-80BVM, capturate cu tot cu muniție de Forțele Armate Ucrainene (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Harkov, Forțele Armate ale Ucrainei au capturat şase dintre cele mai noi tancuri rusești T-80BVM, cu tot cu muniţie, a precizat ieri jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov, citat de mai multe publicaţii mass-media ucrainene. 

În apropiere de oraşul Harkov, una dintre brigăzile mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei a capturat, cu destul de multă uşurinţă, şase dintre cele mai noi tancuri T-80BVM ale Forţelor Armate Ruse care în aceste zile sunt angajate într-o agresiune militară asupra Ucrainei.

Ieri, unele publicaţii mass-media ucrainene au relatat că luptele cu ocupantul rus (forţele armate ruse) continuă în regiunea Harkov. Tancurile T-80BVM au fost aruncate în luptă de către forţele militare ruse de ocupaţie, în a șasea zi a agresiunii militare pe care o desfăşoară pe teritoriul Ucrainei.

Ieri, 2 martie, jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov, care se afla în regiunea Harkov, a postat pe contul său de Facebook mai multe materiale foto/video cu tancuri ruseşti T-80BVM, cea mai nouă versiune a tancului T-80, care fac parte din Brigada 200 motorizată a Forțelor Armate Ruse - condusă de colonelul Denis Kurilo. 

,,Soldații lui au fugit de pe câmpul de luptă’’ a spus jurnalistul ucrainean, precizând că militarii ruşi au fost puşi pe fugă de un batalion al Forțelor Armate ale Ucrainei, înarmat doar cu un transportor blindat BMP-2 și rachete antitanc Javelin. 

Comandantul batalionului ucrainean a luat de pe câmpul de luptă toate tancurile abandonate de forţele militare ruse.

,,Ce mai nouă versiune a tancului T-80 este înarmtă cu cele mai recentă generaţie de proiectile ghidate. Cinste eroilor ucraineni care au distrus pentru totdeauna mitul bravei armate ruse'', a spus Butusov.

Jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov a promis ulterior că va posta pe canalul său un videoclip despre modul în care brigada 200 a Forțelor Armate  Ruse a pierdut 6 dintre cele mai noi tancuri T-80. 

Puternic entuziasmat de reuşita militarilor ucraineni, Butusov a ţinut să precizeze că aceste tancuri capturare vor lupta acum de partea Ucrainei, ele fiind într-o stare tehnică foarte bună şi putând fi folosite de acum în colo de Forţele Armate Ucrainene. 

În regiunea Harkov, invadatorii ruşi continuă să piardă şi să abandoneze echipamente militare care au rămas fără combustibil. 

În același timp, pierzând bătălie după bătălie în Ucraina, ocupantul rus a trecut la tactica atacurilor aeriene asupra zonelor rezidențiale ale orașelor mari: Harkov, Kiev, Mariupol, Herson etc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel