Militarii ucraineni au doborât un elicopter rusesc Mi-24 în apropiere de Kiev (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter rusesc Mi-24 doborât. Sursa Foto: Centrul militar ucrainean Military.în.ua.
Elicopter rusesc Mi-24 doborât. Sursa Foto: Centrul militar ucrainean Military.în.ua.

Armata ucraineană a doborât, în dimineaţa acestei zile, un alt elicopter de atac al armatei ruse, de data aceasta ar fi vor despre un Mi-24. Potrivit informaţiilor furnizare de mai multe publicaţii mass-media ucrainene, elicopterul a fost doborât în regiunea Kiev.

Update: Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene confirmă pe pagina de Facebook că militarii ucraineni au doborât un elicopter rus.

Unele surse indică care ar putea fi vorba despre un elicopter Mi-35. Până în momentul de faţă nu a putut fi stabilit cu exactitate tipul elicopterului doborât, dar cel mai important lucru este acela că militarii ucraineni reuşesc să distrugă tehnica militară a forţelor ruse de ocupaţie.

Materialul video cu momentul în care elicopterul rusesc Mi-24 este doborât a fost publicat şi pe pagina de Facebook a publicaţiei ucrainene MilitaryAviation.

Experţii militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express au analizat materialul video şi precizează că elicopterul rusesc Mi-24 ar fi fost doborât cu un sistem portabil de rachete antiaeriene. 

Sursa citată face trimitere la sistemul portabil de rachete antiaeriene Stinger pe care militarii ucraineni l-au primit în ultimele săptămâni de la mai multe state europene.

De menționat că, din 24 februarie, armata ucraineană a distrus deja, potrivit Ministerului ucrainan al Apărării, 40 de elicoptere și 39 de avioane care aparţin trupelor ruse de ocupaţie.

Amintim că, în materie de elicoptere, militarii ucraineni au doborât în cele zece zile ale invaziei ruse asupra Ucrainei şi elicoptere de tip Ka-52 "Alligator" şi Mi-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel