Militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" Galaţi au participat la exerciţii tactice cu trageri de luptă

Cristian Soare |
Data publicării:

Militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" Galaţi au participat, în perioada 8 - 12 iunie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan la exerciţii tactice cu trageri de luptă de nivel pluton.

În cadrul perioadei de pregătire s-au pus în scenariu diferite situaţii tactice cu grad ridicat de complexitate.

Militarii din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați s-au reîntors în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan și au participat la mai multe exerciţii tactice cu trageri de luptă -LFX de nivel pluton.

LFX-urile (Live-Fire Exercises, exerciţii tactice cu trageri de luptă reale) sunt foarte importante pentru fiecare militar în parte dar, mai ales, pentru subunitate, ca un întreg. Se pun în scenariu diferite situații tactice cu grad ridicat de complexitate și se acționează procedural pentru îndeplinirea misiunilor încredințate ca într-o situație reală.

Pe lângă antrenament, aceste exerciții sunt esențiale pentru evaluarea plutoanelor, urmărindu-se identificarea deficiențelor, îmbunătățirea lor, evoluția asimilării cunoștințelor teoretice cât și practice de la ultimele exerciții, dar și nivelul coeziunii echipelor, grupelor din cadrul plutonului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel