Mihai Fifor la Atena: Menținem doi la sută din PIB pentru Apărare

mihai fifor
mihai fifor

Mihai Fifor, ministrul Apărării, aflat într-o vizită de două zile în Grecia, a ținut să scoată în evidență menținerea bugetului pentru Apărare pentru  programele strategice de înzestrare.

Mihai Fifor, ministrul apărării naţionale, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, preşedintele Comitetului permanent pentru apărare şi afaceri externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuţiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, oficialii exprimând intenţia intensificării cooperării atât în plan bilateral, cât şi regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ministrul Fifor a menţionat angajamentul ferm al României de a-şi consolida statutul de pol de stabilitate regională şi de furnizor de securitate, prezentând priorităţile Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe programele strategice de înzestrare, în condiţiile menţinerii alocării a două procente din Produsul Intern Brut pentru apărare.

De asemenea, s-a evidenţiat importanţa continuării dialogului strategic şi consolidării relaţiilor bilaterale, atât în domeniul apărării, cât şi în alte domenii de interes comun.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel