MBDA: Rachetă anti-navă Marte ES, testată cu succes

Tudor Curtifan / 15 noi 2018 / 18:20

Racheta anti-navă Marte ES dezvoltată de MBDA a finalizat cu succes primul exercițiu de tragere, aceasta fiind o fază importantă a procesului de dezvoltare.

Tragerea a avut loc pe 9 noiembrie într-un poligon militar din Italia. Racheta Marte ER a zburat peste 100 de kilometri pe o traiectorie definită care a inclus mai multe puncte de reper și zbor la suprafața apei, testând cu succes toate etapele zborului.

Pasquale di Bartolomeo, director executiv Sales and Business Development și director general al MBDA Italia, a declarat: „Acest test este o nouă confirmare a robusteții versiunii ER a familiei Marte, o platformă de rachete anti-navă care pot fi lansate de pe nave, elicoptere, baterii de coastă și avioane. Familia Marte are o istorie bogată și de succes, atât local cât și internațional. Cel mai recent, Marte ER a fost comandat în 2018 de Forțele Aeriene ale Qatarului (QEAF) pentru dotarea noilor elicoptere NH90. Marte face parte dintr-o familie cu un singur produs care poate îndeplini misiuni multiple, oferind clienților un nivel ridicat de flexibilitate operațională în ceea ce privește superioritatea maritimă, domeniu în care MBDA în Italia a reușit, pe parcursul activității sale îndelungate, nu doar să mențină, dar și să dezvolte noi competențe și know-how”.

„Pogramul Marte ER progresează susținut pentru a face față cerințelor clienților noștri. După completarea celor 18 luni ale Fazei de Definire a Sistemului, integrarea totală a Marte ER pe platforma Eurofighter Typhoon se desfășoară conform graficului, pentru implementarea unei capabilități anti-navă pe acest avion de atac”, se mai precizează într-un comunicat emis către Defense România.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy