Mașina de luptă Redback, care va lua parte și în competiția României, va fi dotată cu sisteme protecție și senzori de ultimă generație

Mașină de luptă a infanteriei Redback (IFV). Photo source: Electro Optic Systems (EOS-aus.com)
Mașină de luptă a infanteriei Redback (IFV). Photo source: Electro Optic Systems (EOS-aus.com)

Gigantul israelian Elbit Systems a câștigat un contract prin care va livra către Hanwha Defense Australia, parte a companiei coreeană Hanwha, sisteme de protecție, capabilități de luptă și sisteme de senzori de ultimă generație pentru mașinile de luptă ale infanteriei (MLI) Redback.

Potrivit mai multor publicații printre care Breaking Defense și publicația israeliană i24, care citează Elbit, contractul se ridică la aproximativ 600 de milioane de dolari.

Noile sisteme de ultimă generație care vizează capabilități de protecție și senzori vor fi integrate pe mașinile de luptă Redback și fac parte din programul Land 400 prin care Australia achiziționează Redback produse de coreenii de la Hanwha.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de 5 ani.

Potrivit surselor citate Redback integrează o turelă de ultimă generație de 30 m dezvoltată de Elbit Systems, companie care dezvoltă și alte sisteme ce se regăsesc pe Redback. Cei de la Breaking Defense amintesc totodată și de un sistem de ochire COAPS, dar și de sistem de protecție activă Iron Fist, precum și de sistmul Elaws de avertizare prin laser, toate regăsindu-se pe mașina de luptă a infanteriei Redback.

Redback a fost dezvoltat pentru programul Land 400 al Australiei, pe care l-a și câștigat, în cooperare cu industria locală.

 

Redback (IFV) va fi și propunerea Hanwha în programul de înzestrare cu mașini de luptă pentru Armata României

 

2. Mașină de ... (redback-hanwha_27570100.jpg)

Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace

Acest lucru a fost discutat cu chiar de cei de la Hanwha anul trecut, când oficiali ai gigantului coreean au oferit un interviu în exclusivitate pentru DefenseRomania.

„Hanwha deține tehnologie de ultimă generație și are reputația pentru dezvoltarea și producția de vechiule blindate de luptă, obuziere autopropulsate și IFV-uri, lucru demonstrat de vânzările la nivel global de obuziere autopropulsate K9 Thunder și mașini de luptă ale infanteriei Redback”, ne-a precizat la momentul respectiv Hanwha.

România va demara în acest an programul de achiziții a mașinii de luptă pentru infanterie (IFV), un program important care urmează să fie derulat în paralel cu continuarea achiziției de blindate 4x4.

În etapa I a programului se are în vedere achiziţia a 246 de complete MLI (mașină de luptă a infanteriei), inclusiv simulatoarele de instrucţie şi suportul logistic iniţial. Etapă va fi iniţiată în anul 2023 şi se va derula pentru o perioadă de 9 ani, până în anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din etapa I este de 2.545 mld. euro.

Pentru etapa a II-a este avută în vedere achiziţia a 52 de complete MLI pentru stocul strategic şi operativ, cu iniţiere după anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din această etapă este de 450 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Obuziere de ultimă generație pentru Armata României via Coreea de Sud. Contractul pentru K9 Thunder va fi semnat în următoarele zile

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel