Ce știm despre Redback - mașinile de luptă propuse Armatei României. Coreenii vor intra în competiție într-un tandem cu Redback

Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace via Korean Blog @Facebook
Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace via Korean Blog @Facebook

România va demara în această toamnă programul de achiziții a mașinii de luptă pentru infanterie (IFV), un program important care urmează să fie derulat în paralel cu continuarea achiziției de blindate 4x4.

În etapa I a programului se are în vedere achiziţia a 246 de complete MLI (mașină de luptă a infanteriei), inclusiv simulatoarele de instrucţie şi suportul logistic iniţial. Etapă va fi iniţiată în anul 2023 şi se va derula pentru o perioadă de 9 ani, până în anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din etapa I este de 2.545 mld. euro.

Pentru etapa a II-a este avută în vedere achiziţia a 52 de complete MLI pentru stocul strategic şi operativ, cu iniţiere după anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din această etapă este de 450 milioane euro.

Gigantul sud-coreean Hanwha va intra în competiție cu mașina de luptă a infanteriei Redback, dezvoltată de Hanwha și Elbit Systems.

Redback a fost dezvoltat pentru programul Land 400 al Australiei, pe care l-a și câștigat, în cooperare cu industria locală.

 

Hanwha, tandem obuziere K9 Thunder și mașini de luptă ale infanteriei Redback?

 

2. Mașină de ... (redback-hanwha_27570100.jpg)

Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace

DefenseRomania a discutat în exclusivitate cu reprezentanții Hanwha Aerospace care ne-au dat detalii despre Redback. 

„Hanwha deține tehnologie de ultimă generație și are reputația pentru dezvoltarea și producția de vechiule blindate de luptă, obuziere autopropulsate și IFV-uri, lucru demonstrat de vânzările la nivel global de obuziere autopropulsate K9 Thunder și mașini de luptă ale infanteriei Redback”, transmite Hanwha.

„Redback este soluția IFV de ultimă generație care utilizează o gamă largă de tehnologii futuriste, inclusiv șenile din cauciuc compozit și sisteme de protecție activă. Vehiculul este echipat cu „turelă Redback” de 30 mm cu ochire de artilero COPAS”, transmite Hanwha.

Blindatul e dotat cu sisteme electro-optice suplimentare, sisteme de protecție activă Iron Fist, un sistem sofisticat de afișare Iron Vision și sistem de avertizare prin laser.

Redback dispune de un autotun Bushmaster MK44S de 30 mm, o mitralieră coaxială MAG 58 de 6,62 mm, descărcatoare de grenade fumigene cu mai multe țevi de 76 mm și două lansatoare de rachete SPIKE LR2.

Redback are un precedent de succes implementat în programul de achiziție al blindatelor Piranha 5, care poate fi un exemplu din perspectiva utilizării, gestionării stocurilor și a achiziției.

Mașina de luptă pentru infanterie dezvoltă o putere de 1.000 CP putând face față oricărui tip de teren accidentat.

„În baza caracteristicilor clasice, soluția Redback poate fi modificată pentru a răspunde oricăror nevoi ale clineților”, au mai transmis cei de la Hanwha.

Amintim că în programul de achiziție cu obuziere autopropulsate pe șenile Hanwha propune României achiziția de obuziere K9 Thunder. 

Sud-coreenii vor intra în competiție cu tandemul K9 - Redback, mașina de luptă fiind propunerea în viitorul program de achiziție al IFV.

Cei de la Hanwha Aerospace subliniază avantajul suportului logistic și al mentenanței pentru clineții care utilizează atât obuziere K9 cât și mașini de luptă Redback.

CITEȘTE ȘI: Coreenii intră în „bătălia pentru România” cu moralul la maxim. Mașina de luptă Redback învinge Lynx german într-un contract uriaș

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel