Marina iraniană se laudă cu noile rachetele ”inteligente” cu rază lungă de acțiune, o mișcare copiată la indigo din manualul rusesc de promovare

Imagine ilustrativă. Lansator 9 Day-Iran Sursa foto: Mehrdad Torabi/Twitter
Imagine ilustrativă. Lansator 9 Day-Iran Sursa foto: Mehrdad Torabi/Twitter

Iranul a reușit să se întărească cu rachete cu o rază de acțiune de 1000 km și elicoptere, anunță oficialii de la Teheran.

După atacul asupra unei nave care transporta substanțe chimice în Oceanul Indian, din 23 decembrie, au apărut informații că Iranul are noi rachete cu rază lungă de acțiune cu o rază de acțiune de 1.000 km.

Presa locală vorbește despre consolidarea forțelor navale ale Teheranului, citând o declarație a șefului Marinei iraniene, amiralul Shahram Irani.

 

Știm deja că Teheranul își exagerează capacitățile militare

 

Șeful Marinei iraniene, urmând parcă metodele aplicate de oficialii rușii care-și laudă armele ”fără egal în lume”, a furnizat presei câteva detalii despre noua rachetă Talaeiyeh.

„Racheta de croazieră Talaeieh are o rază de acțiune de peste 1.000 km și este o rachetă inteligentă care poate schimba ținta în timpul zborului”, a  declarat ministrul pentru Reuters. Potrivit oficialului, toate echipamentele au fost dezvoltate și produse de industria militară iraniană. 

Amiralul a mai spus că celelalte livrări către Marine au inclus elicoptere de recunoaștere, drone și rachete de croazieră marine care pot fi lansate de pe nave de război.

Rachetele au fost livrate forțelor Marinei de la o bază navală din portul iranian Konarak, la sud-est de capitala, Teheran.

Iranul spune că are un stoc de diverse tipuri de rachete cu o rază de acțiune de până la 2.000 de kilometri, capabile să ajungă la bazele Israelului și SUA din regiune.

 

De ce este importantă livrarea?

 

Iranul sprijină atât gruparea militantă palestiniană Hamas, care conduce Gaza, cât și Hezbollah, un alt grup militant islamist din Liban.

În plus, Teheranul a investit și în rebelii Houthi care controlează mari părți din Yemen. Practic, Iranul le oferă rebelilor tot sprijinul logistic - de la drone, până la informații exacte privind localizarea navelor-țintă, pentru a facilita atacarea navelor care navighează în Marea Roșie. 

După ce Israelul și-a început ofensiva în Gaza ca răspuns la atacurile Hamas asupra Israelului la începutul lunii octombrie, rebelii houthii au vizat transportul maritim legat de Israel în Marea Roșie, precum și navele aparținând marilor firme internaționale de transport maritim.

Departamentul american al Apărării a declarat sâmbătă că o dronă trimisă din Iran  a lovit un petrolier chimic sub pavilion liberian în Oceanul Indian.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel