Marina Franceza, o nouă generaţie de submarine nucleare. Mobilizarea întregii industrii franceze navale de apărare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, a anunțat vineri, 19 februarie, lansarea fazei de dezvoltare a programului SNLE 3G care prevede construirea a patru submarine, echipate cu rachete balistice, de a III-a generație pentru Marina franceză.

Florence Parly, ministrul francez al forțelor armate, a anunțat vineri, 19 februarie, la Centrul de Expertiză pentru Tehnici Hidrodinamice al Agenției franceze pentru achiziții de apărare (DGA), lansarea programului pentru dezvoltarea celei de a treia generații de submarine cu propulsie nucleară, purtătoare de rachete balistice SSBN, (SNLE 3G) pentru Marina Militară Franceza, potrivit Naval News şi Navy Recognition.

Planul militar pentru 2019-2025 prevede înlocuirea celor patru SSBN-uri din clasa Le Triomphant cu patru SSBN-uri de generaţia a III-a (SNLE 3G) începând cu anul 2035. 

Acest program militar este considerat o provocare majoră pentru Naval Group, un partener industrial cheie al Forţelor Navale Franceze. Primul submarin este programat să intre în serviciu operațional până în anul 2035, iar alte trei submarine vor fi livrate apoi, la fiecare cinci ani.

Pierre-Eric Pommellet, CEO al Naval Group, a declarat cu această ocazie: „Naval Group este foarte mândra că își pune abilitățile, talentele și resursele industriale în slujba descurajării nucleare a Franței. Întreaga companie, împreună cu partenerii săi, va fi mobilizată pentru a realiza acest lucru. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră și vom face tot posibilul, așa cum au făcut generațiile anterioare, pentru a oferi Franței un instrument de superioritate”.

Submarinele cu propulsie nucleară, echipate cu rachete balistice, ale Forţelor Navale Franceze, rămân unul dintre cele mai complexe produse industriale realizate vreodată. Proiectarea și construcția necesită cunoștințe rare, mijloace industriale unice și capacitatea de a uni contribuțiile a două sute de companii partenere care alcătuiesc baza industrială franceză de apărare, prezentă în toată țara.

Compania Naval Group beneficiază de o poziție unică în cadrul acestui program, având rol de arhitect și integrator de sisteme, care îi permite, în colaborare cu TechnicAtome, principalul contractor pentru dezvoltarea propulsiei nucleare, să își asume responsabilitatea generală pentru construcția și pentru a garanta controlul calității, termenelor și costurilor celor patru submarine.

 

Mobilizarea întregii industrii de apărare navală

 

Programul își propune să furnizeze o nouă generație de patru submarine cu propulsie nucleară, echipate cu rachete balistice, care să răspundă nevoilor operaționale ale marinei franceze între anii 2030 și 2090. Submarinele proiectului SNLE 3G vor înlocui treptat a doua generație de SSBN, care va fi retrasă din serviciul Forţelor Navale Franceze, în perioada  2030-2040.

Peste 200 de companii din baza industrială și tehnologică a apărării franceze vor colabora cu compania Naval Group pentru a furniza servicii de proiectare sau construcție pentru echipamentele și sistemele care vor fi instalate pe submarinele proiectului SNLE 3G. Majoritatea șantierelor Naval Group vor fi mobilizate pentru acest program.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel