MAPN, misiune umanitară pentru prelevare de organe

O aernavă a Armatei Române efectuează astăzi o misiune umanitară.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Baia Mare - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenţie de prelevare de organe umane.

Potrivit unui comunicat al MApN, aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11,30.

Misiunea este efectuată ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, informează MApN.

Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz, căpitanul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Dragoş Chiper şi Gabriel Stancu.

"Ficatul şi inima merg la Bucureşti, rinichii la Cluj şi plămânii în Olanda prin Eurotransplant"

La bordul aeronavei se află două echipe medicale (una pentru prelevare de ficat, formată din dr. Vasile Lungu, dr. Gheorghe Potlog, as.med. Rodica Dinu Vişa şi amb. Marian Stoian, şi una pentru prelevare de cord, formată din dr. Şerban Alexandru Brădişteanu, dr. Roxana Carmen Geană, as.med. Cristina Condrache şi amb. Alexandru Dimaci), aparţinând Institutului Clinic de Oncologie Fundeni şi Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, precizează MApN.

Familia unui bărbat de 34 de ani, în moarte cerebrală în urma unui accident de maşină petrecut la Baia Mare, şi-a dat acordul pentru donarea ficatului, rinichilor, cordului şi plămânilor, a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

"Ficatul şi inima merg la Bucureşti, rinichii la Cluj şi plămânii în Olanda prin Eurotransplant", a precizat MS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel