Prima linie de apărare a SUA. Agenția de Apărare Antirachetă vrea modernizarea unui important sistem de apărare antirachetă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Agenția de Apărare Antirachetă selectează echipa Lockheed Martin pentru livrarea Interceptorului de Nouă Generație.

Agenția de Apărare Antirachetă (MDA), după o procedură competitivă, a selectat firma Lockheed Martin (NYSE: LMT), împreună cu partenera sa Aerojet Rocketdyne (NYSE: AJRD) pentru a livra cel mai avansat sistem de apărare antirachetă al SUA, Interceptorul de Nouă Generație (NGI), potrivit unui comunicat de presă al Lockheed Martin, remis DefenseRomania.

Contractul de 3.7 miliarde de dolari pentru Interceptorul de Nouă Generație este primul pas în dezvoltarea și demonstrarea livrării etapizate, conform cerințelor MDA, de modernizare a sistemului actual de Apărare Antirachetă cu baza la sol (GMD). 

Sistemul NGI este proiectat special pentru a îndeplini cerințele de supraviețuire ambientale și pentru a permite luptătorului sa depășească amenințările adversarilor pentru apărarea ţării. Acest contract va dezvolta complet interceptorul, care include atât booster-ul cât și capul de lupta și va fi lansat din infrastructura actuala a GBO din Ft. Greely, Arkansas şi Vandenberg AFB, California.

“Suntem încântați și mândri că MDA are încredere în Lockheed Martin pentru a conduce dezvoltarea acestui sistem inovator,” a declarat Sarah Reeves, vicepreședinte al Programului Interceptorului de Nouă Generație al Lockheed Martin. "Lucrăm de zeci de ani pentru a furniza suport pentru misiuni care nu eșuează niciodată precum NGI, iar echipa noastră are expertiza și viziunea necesara pentru a veni in sprijinul misiunii MDA de a moderniza apărarea antirachetă."

 

Prima linie de apărare a SUA

 

NGI este un program de interceptori de apărare antirachetă proiectat pentru a proteja și apăra SUA de rachete balistice intercontinentale. Acest program va servi ca prima linie dintr-o apărare multistrat împotriva amenințărilor. Primul interceptor va fi livrat înainte de termenul în care va fi nevoie de el.

 

Sustenabil și fiabil

 

Lockheed Martin beneficiază de investiția sa de 580 milioane dolari în tehnologii multi-obiect de distrugere a vehiculelor, de experiența de lovire-distrugere cu THAAD și de cea acumulată în zecile de ani în care a furnizat sisteme strategice pentru programul Trident al Marinei SUA.

Sistemul NGI este proiectat astfel încât să ofere o îmbunătățire semnificativă de la început prin abilitatea de a răspunde la amenințări multiple cu un singur interceptor. Acest progres semnificativ, cuplat cu o nouă abordare de proiectare pentru ușurarea mentenanței și pentru fiabilitate, asigură disponibilitatea operațională necesară luptătorului. Îmbunătățirile costurilor sunt facilitate de proiectarea digitală care se află la baza proiectelor Lockheed Martin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel