Lockheed Martin achiziționează Aerojet Rocketdyne

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Lockheed Martin va achiziționa Aerojet Rocketdyne printr-un acord de 4,4 miliarde de dolari, care va permite gigantului din domeniul apărării să se consolideze și în domeniile spațiului, al propulsiei și munițiilor, au anunțat companiile pe 20 decembrie.

Achiziția semnalează interesul continuu al Lockheed pentru domeniile armelor hipersonice și spațiului - două priorități majore de dezvoltare a tehnologiei pentru Departamentul Apărării cu investiții sporite în ultimii ani.

Tranzacția va adăuga „expertiză substanțială” companiei Lockheed în domeniul propulsiei, deoarece motoarele Aerojet fac deja parte din lanțul său de aprovizionare și unității de rachete și control al focului, a precizat Lockheed într-un comunicat de presă, transmite Defense News.

"Achiziționarea Aerojet Rocketdyne va păstra și va consolida o componentă esențială a bazei industriale de apărare și va reduce costurile pentru clienții noștri și contribuabilii americani", a declarat Jim Taiclet, președintele Lockheed.

Citește și: Viitorul avion F-X al Japoniei, construit cu ajutorul companiei Lockheed Martin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel