Legendarul producător american Colt, care a înzestrat US Army aproape două secole, achiziționat de cehi

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Fabricantul de arme ceh Ceska Zbrojovka (CZG) a anunţat săptămâna aceasta achiziţionarea legendarului producător american de armament Colt, inclusiv unitatea sa canadiană, relatează Agerpres, care citează AFP.

„CZG a achiziţionat 100% din acţiunile Colt pentru 220 milioane de dolari (180 de milioane de euro) cu bani gheaţă şi prin emiterea a 1.098.620 acţiuni ordinare a CZG”, a indicat compania cehă într-un comunicat.

„Suntem mândri să includem în portofoliul nostru Colt, care a fost alături de armata SUA de peste 175 de ani”, a declarat Lubomir Kovarik, preşedintele Consiliului de administraţie al CZG.

Patronul Colt, Dennis Veilleux, a calificat această tranzacţie drept o „alianţă puternică pentru cele două mărci şi pentru clienţii noştri”.

CZG, care are aproximativ 1.650 de angajaţi în Republica Cehă, SUA şi Germania, fabrică arme pentru poliţie şi armată, dar şi arme sportive şi de vânătoare sub marca CZ.

Fondată de legendarul inventator şi producător Samuel Colt în 1836, Colt echipează armatele din Statele Unite, Canada şi multe alte ţări. Firma produce, de asemenea, arme sportive şi de vânătoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel