Lavrov remarcă progrese în domeniul cooperării ruso-venezuelene în domeniul militar și energetic

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

"Se dezvoltă cooperarea ruso-venezueleană în domeniul militar și energetic", a declarat ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, în cadrul unei întâlniri cu ministrul de Externe din Venezuela, Jorge Arreaza.

"Venezuela este un prieten pe care ne putem baza în America Latină și pe scena internațională. Prețuim parteneriatul nostru strategic dezvoltat pe baza acordurilor dintre președinții noștri, Vladimir Putin și Nicolas Maduro. Relațiile noastre bilaterale progresează în sfere precum energia, industrie, agricultură, înaltă tehnologie, farmaceutică și cooperare tehnico-militară ", a spus el, transmite TASS.

În martie 2020, Rosneft a anunțat că își va încheia activitatea în Venezuela, vânzând toate activele. O altă companie din Rusia, Roszarubezhneft,  a achiziționat toate activele Rosneft din Venezuela, inclusiv acțiuni în Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda și Petrovictoria.

Lavrov a menționat că Venezuela face parte din acele state care sunt „elementul principal pentru combaterea încercărilor de a atrage regiunea în secolul al XIX-lea și de a impune doctrina Monroe”.

"Vă sprijinim cu fermitate în angajamentul dumneavoastră de a combate dictatul extern și orice încercări de imixtiune flagrantă în afacerile interne ale unui stat suveran. Ne opunem oricărei încercări de schimbare forțată a regimului", a adăugat ministrul de externe rus.

Citește și: SUA impun sancțiuni filialei Rosneft din Venezuela, controlată de Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel