Lansatoarele de rachete termobarice TOS-2 sunt testate de trupele ruse

Eduard Pascu |
Data publicării:

Lotul pilot de lansatoare de rachete termobarice TOS-2 care a fost livrat trupelor ruse în acest an a intrat în teste, a declarat un înalt oficial rus. 

"Lansatoarele de rachete termobarice TOS-2 sunt unele dintre cele mai noi arme pentru trupele RCBD [Apărare Radiologică, Chimică și Biologică]", a declarat generalul locotenent Igor Kirillov, comandantul Forțelor Chimice, Biologice și de Apărare Radiologică din Rusia într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, transmite TASS.
"Lotul pilot este în curs de testare", a adăugat Kirillov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a anunțat în august că, în cadrul exercițiului de comandament strategic Kavkaz-2020 (Caucaz-2020), trupelor li s-a ordonat să testeze noile lansatoare de rachete termobarice.

TOS-2 ”Tosochka” este un derivat al sistemului TOS-1A ”Solntsepyok” („Soare arzător”) cu caracteristici de performanță îmbunătățite. În comparație cu predecesorul său, TOS-2 este montat pe șasiul camionului Ural cu capacitate sporită de transport și cross-country. Sistemul are un număr mai mare de lansatoare de rachete și sisteme complet automatizate de observare, de tragere și de control al focului.

2. -imagine fara descriere- (tos_2_73422400.jpg)

Acesta este echipat și cu o macara și, prin urmare, nu are nevoie de vehicul încărcător. TOS-2 are, de asemenea, un sistem electronic de război împotriva armelor ghidate.

Citește și: Trupele ruse, trageri cu rachete termobarice TOS-1A în poligonul din regiunea Nizhny Novgorod

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel