Lansatoarele de rachete termobarice TOS-2 sunt testate de trupele ruse

Eduard Pascu / 13 noi 2020 / 19:52

Lotul pilot de lansatoare de rachete termobarice TOS-2 care a fost livrat trupelor ruse în acest an a intrat în teste, a declarat un înalt oficial rus. 

"Lansatoarele de rachete termobarice TOS-2 sunt unele dintre cele mai noi arme pentru trupele RCBD [Apărare Radiologică, Chimică și Biologică]", a declarat generalul locotenent Igor Kirillov, comandantul Forțelor Chimice, Biologice și de Apărare Radiologică din Rusia într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, transmite TASS.
"Lotul pilot este în curs de testare", a adăugat Kirillov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a anunțat în august că, în cadrul exercițiului de comandament strategic Kavkaz-2020 (Caucaz-2020), trupelor li s-a ordonat să testeze noile lansatoare de rachete termobarice.

TOS-2 ”Tosochka” este un derivat al sistemului TOS-1A ”Solntsepyok” („Soare arzător”) cu caracteristici de performanță îmbunătățite. În comparație cu predecesorul său, TOS-2 este montat pe șasiul camionului Ural cu capacitate sporită de transport și cross-country. Sistemul are un număr mai mare de lansatoare de rachete și sisteme complet automatizate de observare, de tragere și de control al focului.

2. -imagine fara descriere- (tos_2_73422400.jpg)

Acesta este echipat și cu o macara și, prin urmare, nu are nevoie de vehicul încărcător. TOS-2 are, de asemenea, un sistem electronic de război împotriva armelor ghidate.

Citește și: Trupele ruse, trageri cu rachete termobarice TOS-1A în poligonul din regiunea Nizhny Novgorod

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy