Trupele ruse, trageri cu rachete termobarice TOS-1A în poligonul din regiunea Nizhny Novgorod

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Echipajele lansatoarelor de rachete termobarice TOS-1A Solntsepyok au efectuat exerciții de tragere în poligonul Mulino din regiunea rusă Nizhny Novgorod, a transmis serviciul de presă al districtului militar occidental rus.

"Militarii au fost puși în alertă și au efectuat un marș cu vehiculele lor, au practicat încărcarea lansatorului, avansarea către pozițiile de tragere, manevre de evitare și ascunderea vehiculelor. În timpul tragerii au fost folosite rachete neghidate cu focoase termobarice", se mai arată în anunț.

În plus, echipajele au executat decontaminarea vehiculelor "după căderea armelor de distrugere în masă". De asemenea, au desfășurat ecrane de fum pe un teritoriu de câțiva kilometri pătrați folosind echipamentul de generare de pe vehicule, transmite TASS.

La exercițiile de tragere au participat peste 520 de militari și 35 de vehicule.

TOS-1A Solntsepyok este un lansator de rachete, dezvoltat pe șasiul tancului T-72. Sistemul folosește rachete de calibru 220 mm cu focoase termobarice. Sistemul este destinat distrugerii și incendierii clădirilor și structurilor, precum și pentru lupta anti-infanterie. Raza de tragere este între 500 și 3.500 de metri cu rachetele TOS-1 și 6.000 de metri cu rachetele TOS-1A. Rata de tragere este de 30 de rachete în 15 secunde. 

 

Citește și: Rusia va testa noile aruncătoare de flăcări TOS-2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel