La presiunile americanilor, Netanyahu ia în considerare pentru prima dată acordarea de ajutor militar Ucrainei

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Marți, Netanyahu a purtat pentru prima dată o discuție cu reprezentanți israelieni din domeniul securității privind acordarea de ajutor militar Ucrainei. Întâlnirea nu a dus însă la o decizie în această problemă, după cum informează canalul "Kan" afiliat la Israeli Broadcasting Corporation și ziarul "Yedioth Ahronoth".

La întâlnire au participat ministrul Apărării Yoav Gallant, ministrul de Externe Eli Cohen, șeful Mossad (Informații Externe) David Barnea, șeful Statului Major Herzi Halevy, secretarul militar al premierului Avi Gil și alți oficiali.

O sursă anonimă familiarizată cu detaliile întâlnirii a declarat: "Discuția a avut loc după ce Consiliul Național de Securitate al Israelului a efectuat o analiză politică privind acordarea de ajutor militar Kievului pe fondul presiunii exercitate de americani asupra Tel Avivului pentru a face mai mult pentru Ucraina".

Sursa a declarat: "Această problemă a fost ridicată, printre altele, în timpul vizitelor secretarului de stat american Antony Blinken și consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, în Israel, la sfârșitul lunii ianuarie".

Oficialii americani spun că motivația Israelului ar trebui să fie implicarea tot mai mare a Iranului în război și cooperarea Teheranului cu rușii din Ucraina.

Ziarul "Yedioth Ahronoth" a relatat că sesiunea de discuții condusă de Netanyahu este prima de acest gen, adăugând: că, "din câte se știe, nu au fost luate decizii și discuția va continua".

În discuție, reprezentanții Consiliului Național de Securitate au prezentat cererile ucrainenilor privind primirea sistemelor de apărare israeliene și sensibilitatea față de Rusia. Până în prezent, Israelul și-a exprimat disponibilitatea de a transfera un sistem inteligent de avertizare împotriva rachetelor la Kiev și să ajute Ucraina la neutralizarea minelor, fără a fi de acord să le furnizeze arme ucrainenilor.

Anterior, Netanyahu a declarat (04.02) într-un interviu televizat că analizează posibilitatea transferului sistemului antirachetă Iron Dome în Ucraina, în contextul în care Israelul se teme că Rusia va intercepta raidurile armatei israeliene asupra a ceea ce Tel Avivul spune că sunt ținte iraniene în Siria.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel