La Paris este o adevărată degringoladă: Iniţiativa lui Macron de a trimite trupe în Ucraina se schimbă de la o oră la alta

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat,într-un interviu acordat la 8 martie postului francez de televiziune BFMTV, că posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina "nu este în discuție". Comentariile au fost făcute după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat recent că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi "exclusă" în viitor. Statele Unite și multe alte state membre NATO s-au distanțat de declarația lui Macron.

Lecornu a declarat că, deși nu se discută în prezent despre desfășurarea de trupe  există posibilitatea ca Franța să trimită militari în Ucraina pentru a instrui trupele ucrainene sau pentru a participa la misiuni de deminare.

Producătorii francezi de armament plănuiesc să stabilească parteneriate cu companii ucrainene și să producă echipamente militare, inclusiv muniție, pe teritoriul Ucrainei, a adăugat Lecornu.

"Nu mai suntem în aceeași situație ca acum doi ani", a spus el, subliniind că "nu vrem să ne arătăm slăbiciunea față de Moscova".

 

Când va trimite Franța trupe în Ucraina?



Declaraţiile ministrului francez al Apărării a venit la scurt timp după ce președintele Partidului Comunist Francez, Fabien Roussel, a declarat joi, citat de publicația L'Independant, că președintele francez Emmanuel Macron vede posibilă o intervenție a trupelor NATO în Ucraina în scenariul în care rușii avansează spre Odessa sau Kiev.

Jordan Bardella, un reprezentant al partidului de extremă dreapta Rassemblement National (Raliul Național), a declarat că "nu există restricții și nici linii roșii".

Manuel Bompard, coordonator al partidului La France Insoumise, a declarat că "a venit la întâlnire îngrijorat și a plecat și mai îngrijorat".

Comunistul Roussel a precizat că Macron le-a arătat parlamentarilor hărți cu posibilele direcții ale loviturilor trupelor rusești în Ucraina.

"Macron a menționat un scenariu care ar putea declanșa o intervenție: avansarea frontului spre Odesa sau spre Kiev", a declarat politicianul.

În cadrul unei reuniuni de susținere a Ucrainei, convocată de președintele francez Macron pe 26 februarie, liderii europeni au discutat despre posibilitatea trimiterii de trupe terestre NATO în Ucraina.

Președintele ceh Petr Pavel a declarat, de asemenea, recent că este în favoarea căutării de noi modalități de a sprijini Ucraina, inclusiv prin potențiala trimitere de trupe pentru un "angajament necombatant".

Liderul ceh ar fi subliniat că nu a vorbit despre trimiterea de unități de luptă. Potrivit lui Pavel, aliații Kievului ar putea trimite o misiune de instruire în Ucraina.

"Ucraina, în ciuda faptului că a fost atacată, este încă o țară suverană", a spus el, adăugând că o astfel de misiune de instruire nu ar încălca nicio normă internațională. "Depinde de noi ce formă de asistență alegem", a spus Pavel.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum și liderii Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Poloniei și altor state europene membre NATO au exclus trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

În timpul unui discurs de două ore despre starea națiunii, la 29 februarie, președintele rus Vladimir Putin a amenințat cu "consecințe tragice" dacă trupele NATO vor fi trimise în Ucraina, afirmând că sprijinul acordat de Occident Kievului "riscă un conflict cu arme nucleare".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel