Kurt Volker: Rusia va returna Ucrainei peninsula Crimeea, la fel cum Uniunea Sovietică a redat independența țărilor baltice

S.I. Catalin |
Data publicării:

Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker, consideră că Rusia va returna Ucrainei peninsula anexată Crimeea, la fel cum Uniunea Sovietică a redat independența țărilor baltice, nformează agenţia de persă unian.net.

Volker și-a exprimat punctul de vedere în acest sens într-un interviu pentru postul 1 + 1.

„Am văzut cum s-a întâmplat asta cu țările baltice. Uniunea Sovietică le-a întors independența după 40 de ani de ocupație. Vestul, Statele Unite și alte țări au menținut o linie fermă și nu au recunoscut includerea forțată a acestor țări în Uniunea Sovietică. De asemenea, avem o poziție foarte dură față de Crimeea – nu vom fi de acord cu anexarea rusă a Crimeei”, aprecizat diplomatul american.

În opinia sa, este important să „se stabilească poziția corectă și într-o zi Crimeea va reveni în Ucraina”. Anterior, Volker spunea că sancțiunile „Crimeea” nu vor fi retrase Federației Ruse până când peninsula va fi complet dezocupată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel