Klaus Iohannis vorbește despre programe de înzestrare consistente pentru Forțele Terestre Române

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Forțele Terestre Române Facebook
Sursă foto: Forțele Terestre Române Facebook

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Forțelor Terestre.

„Ca în fiecare an, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, una dintre componentele cele mai importante ale Armatei României, care, cu dăruire, îndrăzneală şi profesionalism, îndeplinește misiuni deosebit de complexe”, transmite președintele Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de 23 aprilie 2021.

Șeful statului a evidențial rolul pe care militarii din această structură de forță l-au avut în lupta cu COVID-19, precizând că „încă de la începutul pandemiei de COVID-19, militarii Forţelor Terestre au participat la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în timpul stării de urgenţă şi, ulterior, a celei de alertă, contribuind la buna gestionare a unei situații extrem de dificile”.

 

Președintele vorbește despre derularea unor programe de înzestrare consistente pentru Forțele Terestre

 

În perioada următoare, Forţele Terestre trebuie să acţioneze pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare consistente, dar şi pentru o cât mai temeinică instruire individuală şi colectivă, inclusiv în cooperare cu aliaţii noştri.

Toate acestea vor contribui semnificativ la continuarea eforturilor pentru consolidarea rolului strategic al României în cadrul NATO şi UE.

Datorită nivelului înalt de pregătire a militarilor români, ţara noastră este astăzi un aliat capabil să contribuie activ la securitatea și menținerea păcii în regiune și în Europa, ceea ce consolidează profilul României de partener de încredere în rândul comunității internaționale”, mai precizează comunicatul Administrației Prezidențiale, emis către DefenseRomania.

„Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României.

Vă îndemn să dați în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism. Imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat se datorează şi dumneavoastră, militarilor din Forțele Terestre, care ați demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

La acest moment aniversar, urez multă sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor tuturor militarilor și personalului civil din Forţele Terestre, aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor”, a conchis Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Blindate și neblindate 4x4 pentru Armată. Câteva oferte din care România va alege

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel