K2 Panther a făcut spectacol în România (Video). Primele imagini cu tragerile demonstrative și testarea tancului K2 de către România

Darius Muresan |
Data publicării:
Tanc coreean de luptă K2 Panther, produs de Hyundai Rotem și testat în România. Photo source: Excelența Sa Kap-soo Rim, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea la București
Tanc coreean de luptă K2 Panther, produs de Hyundai Rotem și testat în România. Photo source: Excelența Sa Kap-soo Rim, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea la București

Coreenii au publicat un material video spectaculos de la testarea tancului K2 Panther de către Armata României în poligonul din Smârdan, Galați.

La mijlocul lunii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 "Black Panther", dezvoltat de Hyundai Rotem, companie din Coreea de Sud.

Trebuie să reamintim că anul trecut, în cadrul programului „Tanc principal de luptă”, Ministerul Apărării Naționale al României a demarat procedurile privind achiziția a 54 de tancuri Abrams. Achiziția se va face prin procedură G2G (Guvern la Guvern). Vor fi achiziționate astfel 54 de tancuri Abrams modernizate în varianta M1A2 şi 12 derivate, pe şasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA, inclusiv muniţia şi stimulatoarele de instruire.

Însă România nu intenționează să se oprească la achiziția a doar 54 de tancuri. 

Obiectivul este de a achiziționa 300 de tancuri, iar țara noastră și-a manifestat interesul și pentru K2 Panther.

„Dorim să achiziționăm tancuri noi, în jur de 300 de tancuri principale de luptă, dar perioada de achiziție va trebui stabilită de către beneficiar”, a precizat în vara lui 2023 generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, într-o declarație publicată în premieră de DefenseRomania.

Iar K2 a fost testat în aceste zile de Armata României. 

Materialul video publicat de la testarea tancului K2 Panther, sursă Hyundai Rotem via KFN - Korean Forces Network

Youtube video image

 

Despre tancul K2 Panther, prezentat în România de Hyundai Rotem și la BSDA 2024

 

K2 Black Panther este un tanc de ultimă generație, de înaltă tehnologie, care a înregistrat un interes semnificativ și achiziții recente atât pe plan intern, cât și internațional. Dezvoltat de Hyundai Rotem, K2 Black Panther face parte din forțele blindate ale Coreei de Sud din 2014, fiind conceput pentru a înlocui tancurile mai vechi, precum M48 Patton, aflate în dotarea Armatei Republicii Coreea (RoKA).

Dispune de un armament avansat, inclusiv un tun cu țeavă lisă L/55 de 120 mm, o mitralieră coaxială de 7,62 mm, 12 lansatoare de grenade fumigene montate în turelă și o mitralieră de 12,7 mm montată pe turelă. Acest tanc se remarcă prin puterea de foc, mobilitatea și sistemele de protecție.

2. Tanc coree... (k2-panther-tanc-romania_72239400.jpg)

Tanc coreean de luptă K2 Panther, produs de Hyundai Rotem și testat în România. Photo source: Excelența Sa Kap-soo Rim, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea la București

Armamentul principal al tancului K2 Black Panther este format dintr-un tun Rheinmetall de 120 mm L/55 cu țeavă lisă de fabricație germană, produs sub licență în Coreea de Sud. Arma este dotată cu un încărcător automat care asigură încărcarea proiectilelor în mișcare, chiar și când tancul se deplasează pe terenuri accidentate.

Tunul de 120 mm poate trage aproximativ 10 proiectile pe minut, iar cu o rezervă totală de 40 de proiectile diverse, tancul Black Panther poate efectua trageri timp de aproape trei minute înainte de a avea nevoie de reîncărcare completă. Un total de 16 proiectile sunt stocate în încărcătorul automat, iar 24 de proiectile sunt stocate în interiorul carenei.

K2 Black Panther este propulsat de un motor diesel german MTU 883 construit sub licență și de un sistem de transmisie Renk. Motorul generează 1.500 CP și oferă un raport putere/greutate de 27,3 CP/t. Transmisia complet automată include 5 trepte de viteză înainte și 3 trepte de viteză înapoi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel