Issawi Frej, ministrul arab în guvernul israelian: Israelul nu e un stat apartheid. E o nebunie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul arab din guvernul israelian Issawi Frej, în timpul întrevederii din Knesset cu presa internațională, eveniment la care a participat și DefenseRomania
Ministrul arab din guvernul israelian Issawi Frej, în timpul întrevederii din Knesset cu presa internațională, eveniment la care a participat și DefenseRomania

În urmă cu câteva zile DefenseRomania a participat în Israel la un tur cu presa internațională, eveniment organizat de Europe Israel Press Association (EIPA).

În cadrul acestui eveniment Europe Israel Press Association (EIPA) a deplasat jurnaliști străini din toate colțurile Europei în zonele de conflict din Israel, granița cu Libanul sau Fâșia Gaza unde s-a discutat cu experți israelieni și oficiali ai IDF (Forțele de apărare israeliene). 

Diversitatea opiniilor experților implicați în evenimentul organizat de EIPA a făcut posibilă înțelegerea situației geopolitice și militare extrem de complexe din Israel.

Au fost organizate de asemenea briefinguri în Knesset (Parlamentul israelian) în care înalți oficiali israelieni au discutat cu presa. Printre ei s-a aflat și Issawi Frej, ministrul arab în guvernul israelian condus de Naftali Bennett. Acesta a atins inclusiv subiectul sensibil privind acuzele de apartheid care se aduc Israelului în contextul problemei palestiniene. 

Termenul de apartheid se referă la segregare politică, mai exact la o politică de discriminare rasială.

Issawi Frej, ministrul cooperării regionale, el însuși un arab în guvernul israelian, subliniază nebunia unei astfel de acuzații.

„Cum e posibil să existe în Israel miniștri arabi, musulmani și să fie catalogată țara un stat apartheid? Nu e logic. Israelul nu e un stat apartheid! Avem o mulțime de probleme, sunt conștient de acest lucru și suntem conștienți că va trebui să găsim soluții în acest sens. Dar de aici până la a defini Israelul ca fiind un stat apartheid e cale lungă”, a conchis ministrul arab al guvernului israelian.

 

 

Autoritatea Palestiniană, în cel mai greu moment al existenței sale

 

Acesta a precizat presei internaționale, la întrevederea la care a participat și DefenseRomania, că în acest moment Autoritatea Palestiniană se află în cea mai dificilă postură de la înființarea ei în 1994.

Issawi Frej e adeptul soluției a două state, dar admite că e greu de implementat iar dacă se dorește un singur stat, evreii nu pot fi majoritari, procentajul fiind de 50% - 50%. Ministrul arab Issawi Frej subliniază că doar printr-o soluție cu două state poate exista o patrie pentru poporul israelian.

Situația din acest punct de vedere e foarte complicată și nu poate fi abordată de actuala Coaliție de guvernare în contextul în care ea e extrem de fragilă și formată din partide cu interese și ideologii radical diferite. 

Actuala Coaliție e formată din opt partide din întregul spectru politic, inclusiv un partid arab. Aceasta are o majoritate extrem de fragilă și a fost formată cu scopul de a îl înlătura de la putere pe fostul premier Benjamin Netanyahu. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel