Israelul susține cauza EAU în problema achiziționării avioanelor F-35 din SUA

Nicolae Iordan / 04 feb 2021 / 09:47
Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Oficiali israelieni de securitate au avertizat că decizia administrației președintelui american Joe Biden de a revizui vânzarea de avioane "F-35" către Emiratele Arabe Unite poate dăuna implementării acordului de normalizare pe care această țară arabă l-a semnat cu Israelul.

Aceștia au afirmat că posibilitatea de a anula tranzacția va afecta direct Israelul, susținând că acordurile de pace și normalizarea relațiilor servesc strategiei Washingtonului, care dorește să construiască o alianță anti-Iran și să consolideze relațiile cu țările sunnite din Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite, suspendată de administraţia Biden

Cotidianul "Al-Dustour" a relatat că Benny Gantz, ministrul israelian al apărării, a subliniat în timpul unei conversații cu Lloyd Austin, secretarul american al apărării, importanța acordurilor de pace recente și impactul acestora asupra regiunii.

Responsabili diplomatici și de securitate din Israel au lucrat recent pentru a consolida relațiile cu armata EAU și pentru a crește posibilitatea de a desfășura exerciții militare comune. Această problemă a fost trimisă și generalului Kenneth MacKenzie, comandantul Comandamentului Central al Armatei SUA ("CENTCOM").

Citeşte şi: EAU confirmă: Am semnat un acord pentru a cumpăra avioane F-35 în ultima zi a mandatului lui Trump

Oficiali israelieni de securitate au declarat că generalul Kenneth MacKenzie consideră că intrarea Israelului în zona de responsabilitate a Comandamentului va scurta procesul de avertizare cu privire la rachetele balistice care ar putea fi lansate asupra Israelului din Irak, Iran sau Yemen.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy