Israelul propune Bulgariei radarul ELM-2084 'Iron Dome' și o parte din producție la sud de Dunăre

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem radar ELM-2084, sursă foto: Israel Aerospace Industries (IAI)
Sistem radar ELM-2084, sursă foto: Israel Aerospace Industries (IAI)

Israel Aerospace Industries (IAI) oferă Bulgariei sisteme radar de ultimă generație ELM-2084, fabricate de ELTA System, filială a companiei. Israelul promite transfer de tehnologie și o parte din producție la sud de Dunăre. 

Elemente din sistemul ELM-2084 sunt integrate și în sistemele de apărare antiaeriană „Iron Dome” și „David's Sling”.

ELM-2084 'Iron Dome' - MMR (Multi-Mission Radar) este un sistem de radar foarte avansat 3D mobil de tip AESA (Active Electronically Scanned Array)

Compania israeliană precizează că radarul oferă protecție pentru cele mai noi tipuri de amenințări, amintind de progresele tehnologiei stealth, rachete ghidate, de croazieră sau balistice, dar și UAV-uri.

Radarele ELM-2084 sunt compatibile cu sistemele de apărare NATO.

Potrivit publicației Armymedia.bg, oferta către țara vecină include transferul de tehnologie precum și cooperare industrială. Totodată, sursa citată menționează că o parte din componentele sistemelor radar ar putea fi produse în Bulgaria, în parteneriat cu industria națională de apărare din țară.

 

 

Bulgaria vrea să achiziționeze cinci astfel de sisteme radar

 

2. Sistem rad... (elm_2084_radar_israel_40713900.jpg)

Nu se specifică valoarea ofertei, dar sursa citată precizează că Ministerul Apărării de la Sofia intenționează să achiziționeze sisteme radar pentru Forțele Aeriene Bulgare în cadrul unui program cu o valoare cuprinsă între 150 șu 200 de milioane de euro.

Bulgaria intenționează să achiziționeze cinci sisteme radar de acest tip.

Vecinii noștri de la sud de Dunăre sunt tot mai activi în ceea ce privește modernizarea forțelor armate. Așa cum a anunțat și DefenseRomania, prim-ministrul bulgar Boyko Borissov a anunțat că Sofia are în vedere să achiziţioneze suplimentar alte opt avioane F-16 Block 70/72, așa-numitele avioane F-16 Super Viper, ultima versiune a acestui aparat. 

Bulgaria a plătit, în august 2019, Agenției pentru Cooperare de Apărare și Securitate a SUA 1,2 miliarde de dolari pentru opt avioane de vânătoare F-16 Block 70. În medie, fiecare avion va costa statul bulgar 150 de milioane de dolari, dar are cele mai noi dotări disponibile pe acest tip de avion.

CITEȘTE ȘI: Bulgaria anunță modernizarea tancurilor T-72. Provocare pentru tancurile TR-85M1 'Bizonul' ale României?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel