Israelul a început să-și exporte tancurile ușoare Sabrah. Primul cumpărător fiind Filipine

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de INQUIRER.NET pe 20 decembrie 2021, forțele armate filipineze vor primi luna aceasta 20 de tancuri ușoare Sabrah produse de compania israeliană Elbit Systems.

În ianuarie 2021, compania israeliană Elbit Systems a anunțat că i s-a atribuit un contract de 172 milioane USD pentru furnizarea unui număr nespecificat de tancuri ușoare Sabrah și vehicule Pandur II armatei unei țări din regiunea Asia-Pacific.

Potrivit informațiilor oferite de șeful de stat major al Armatei filipineze, achiziționarea tancurilor ușoare israeliene Sabrah, precum și a vehiculelor blindate Pandur II 8x8 înarmate cu tunuri de 105 mm și 120 mm face parte din programul de modernizare al armatei filipineze.

Conform bilanțului militar pe anul 2020, armata filipineză nu are vehicule de luptă înarmate cu tunuri de 105 sau 120 mm. Armata filipineză are doar 7 vehicule FV101 Scorpion echipate cu un tun de 73 mm și, de asemenea, câteva transportoare blindate M113A1, înarmate cu un tun L23A1 de 76 mm.

Sabrah este un tanc ușor bazat pe șasiul cu șenile al transportorului ASCOD 2 fabricat de General Dynamics European Land Systems Santa Bárbara. Tancul ușor Sabrah este echipat cu o turelă înarmată cu un tun 105 mm – produs de Elbit Systems Land –  și cu o mitralieră coaxială de 7,62 mm. Sistemul de acționare a turelei este complet electric.

Echipamentul standard al turelei tancului Sabrah include un sistem de control al focului, telemetru cu laser și un periscop panoramic cu senzori electro-optici avansați (Day, Night-Vision și LRF) pentru condiții eficiente de luptă de zi, noapte și pe orice vreme. Vizorul panoramic este folosit pentru observare și țintire.

Turela înarmată cu tunul 105 mm este echipată cu un sistem de încărcare automată – 12 proiectile pentru fiecare încărcare. Tunul de 105 mm poate lovi cu precizie ţinte aflate la aproximaţi 3.600 m, cu cadenţă de tragere de 6 proiectile pe minut. 

Vehiculul transportă în total 36 de proiectile, cu 24 de proiectile depozitate în carenă. Tunul poate trage o gamă largă de muniții la standard NATO, inclusiv HEP-T (High-explosive), HESH (High-explosive squash head), APFSDS (Armor-piercing fin-stabilized discarting sabot), precum și muniție avansată, T-MP- EL M110.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel