Vehiculele blindate de luptă ASCOD vor fi achiziționate și de o țară din Asia-Pacific

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc usor Sabrah Sursa foto: GDELS
Tanc usor Sabrah Sursa foto: GDELS

General Dynamics European Land Systems (GDELS) a primit un contract de la Elbit Systems în valoare de 172 de milioane de dolari pentru vehicule blindate ASCOD. Vehiculele vor fi echipate cu cea mai recentă turelă de calibru 105 mm și vor fi livrate unui client din Asia-Pacific în decursul a trei ani.

ASCOD poate fi echipat cu ușurință pentru mai multe roluri, inclusiv ca Light Tank (LT) sau Medium Main Battle Tank (MMBT) și echipat cu tunuri de calibru mare de până la 120 mm. Alte trei națiuni - Austria, Spania și Regatul Unit - au ales deja ASCOD ca platformă de vehicule blindate pe șenile. Vehiculele pentru al patrulea client vor purta numele Sabrah, se arată într-un comunicat comun al companiilor Elbit și GDLS.

Nu a fost încă dezvăluit numele clientului.

„Suntem încântați că primul client din afara Europei a ales ASCOD ca viitoare platformă Light Tank”, a declarat dr. Thomas Kauffmann, vicepreședinte GDELS. 

"Cu acest contract, numărul de vehicule ASCOD în serviciu sau în curs de fabricație ajunge la 1.000 de unități, dovadă a inovației sistemului și a capacității acestuia de a se adapta la nevoile tuturor clienților”, a mai spus Kauffmann.

Președintele Elbit Systems, Bezhalel Machlis, a spus că: „Acest contract pentru tancuri ușoare reflectă cooperarea strategică reciproc avantajoasă dintre Elbit Systems și GDELS, bazată pe dezvoltarea și fabricarea în comun a soluțiilor vehicul-turelă. Portofoliul nostru de subsisteme ne oferă o poziție puternică pe piața vehiculelor blindate, mai ales că cerințele misiunii devin mai diverse și din ce în ce mai conectate. Credem că soluția de tancuri ușoare Sabrah poate oferi o valoare operațională ridicată pentru forțele armate.”

 


Despre ASCOD

 

ASCOD are la bază un design modular dezvoltat de GDELS și oferă un volum intern mare la dimensiuni foarte compacte, combinând manevrabilitatea tactică superioară cu o protecție împotriva minelor și armură modulară suplimentară, potrivit producătorului Arhitectura vehiculului permite echiparea într-o serie de variante și roluri, ceea ce reduce costurile oferind în același timp soluții personalizate.

Pentru puterea de foc, ASCOD poate utiliza o varietate de tunuri de la diferiți producători, variind de la calibru 25 mm la 120 mm calibru, precum și rachete antitanc ghidate. Cu un design robust, greutatea brută a vehiculului ASCOD variază de la 30 la 45 de tone, cu diferite opțiuni de motorizare care depășesc 1.000 CP și cu suficientă rezervă de sarcină utilă pentru viitoarele modernizări. Poate găzdui până la 11 militari, iar echiparea NATO permite interoperabilitatea, precum și integrarea cu subsisteme de la alți furnizori. 

 

2. -imagine fara descriere- (pandur_24813400.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel