Israelul a bombardat Fâșia Gaza după ce o rachetă trasă din enclavă l-a vizat pe premierul Benjamin Netanyahu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Israelul a reacționat după ce o rachetă trasă din Fâșia Gaza a vizat o manifestare a partidului Likud la care se afla și premierul Benjamin Netanyahu, transmite agenția Tasnim. 

Miercuri seară, premierul Benjamin Netanyahu și totodată președinte al partidului Likud se afla la un eveniment organizat în orașul Ashkelon. În timpul discursului forțele de securitate l-au evacuat după ce s-a declanșat alarma că a fost trasă o rachetă din Fâșia Gaza și se îndreaptă către oraș. Delegația cât și cei prezenți s-au refugiat în adăposturi antiaeriene. Racheta a fost interceptată de sistemul antiaerian și a fost distrusă fără să provoace pagube.

După 15 minute de la alarmă premierul israelian s-a întors la tribună și a lansat un atac virulent la adresa mișcării Hamas.

La scurt timp după acest eveniment avioanele de război israeliene, elicopterele militare, precum și mai multe nave de război au declanșat lovituri asupra Fâșiei Gaza.

Se pare că atacurile au vizat poziții ale mișcării de rezistență Hamas, inclusiv „complexele sale militare”, după cum susțin militarii israelieni.

Aceasta a fost a doua oară din septembrie când Netanyahu a trebuit să fie evacuat ca urmare a unei lansări de rachetă din Gaza.

 

Vezi și: Benjamin Netanyahu: Iranul pregăteşte atacuri împotriva Israelului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel