Iran: O femeie a fost executată chiar de fiica ei în baza legii „ochi pentru ochi”

Tudor Curtifan / 25 Martie 2021 / 11:55

O femeie acuzată că și-a omorât soțul care o abuza a fost condamnată la moarte și executată chiar de fiica sa. S-a întâmplat în Iran. Execuția a avut loc în ciuda faptului că tatăl condamnatei ar fi fost cel care a comis crima. 

Potrivit celor de la Observator, care citează presa internațională, moartea lui Maryam Karimi în închisoarea Rasht Central, din Iran, este ultimul exemplu terifiant al numărului mare de execuții aplicate în Republica Islamică.

Karimi a fost condamnată la moarte pe 13 martie 2021, după ce tatăl său l-a ucis pe partenerul ei de viață abuziv și violent. Ea a fost însă cea care a fost arestată și acuzată de crimă cu premeditare.

O activistă și jurnalistă a postului Iran International a descris execuția ca o altă „victorie a bărbaților” în statul teocrat.

Femeia a fost ucisă de fiica sa în baza legii iraniene „ochi pentru ochi”.

Acuzația fatală, cunoscută în Iran ca „Qisas”, este o formă de justiție retributivă în Republica Islamică, un fel de„ochi pentru un ochi”, mai scrie sursa citată. După executare, Iran International TV relatează că tatăl lui Maryam, Ebrahim, a fost adus de autorități pentru a-i vedea cadavrul atârnând.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy