Iordania înarmează armata mareşalului Haftar cu drone produse în China

S.I. Catalin |
Data publicării:

Site-ul francez de știri, Intelligence Online, a dezvăluit că autoproclamata Armată Naţională Libiană (LNA), condusă de mareşalul Khalifa Haftar, a semnat un contract pentru achiziționarea a șase drone CH-4, produse de industria chineză de apărare, de la Royal Jordanian Air Force (RJAF).

Site-ul Intelligence Online a precizat, duminică, într-un raport că Royal Jordanian Air Force a căutat, timp de mai multe luni, potenţiali clienţi pentru acest tip de dorna, iar după ce a examinat mai multe opţiuni, în ultimele săptămâni au fost semnate o serie de contracte cu autoritățile din estul Libiei, potrivit Libya Observer.

 

Iordania încearcă să scape de dornele cumpărate din China

 

Raportul mai sugerează că inginerii militari iordanieni nu sunt foarte mulţumiţi de dronele CH-4, datorită costurilor mari de întreţinere, dar mai ales din pricina faptului că capacităţile acestor sunt destul de limitate şi nu răspund cerinţelor forţelor armate iordaniene. Din câte se pare, militarii din armata mareşalului Haftar nu punt atât de mult accent pe aspectele de care inginerii iordaniei sunt nemulţumiţi, deoarece beneficiază de foarte multă asistență tehnică din partea tehnicienilor ruși.

Citeşte şi: Războiul din Libia: Forţele guvernamentale libiene au doborât o dronă a armatei mareşalului Haftar (Foto)

Raportul Intelligence Online a adăugat că mareşalul Haftar a primit ajutor tehnic din partea Rusiei și sprijin financiar din partea Emiratelor Arabe Unite.

Între timp, vinerea trecut, Intelligence Online a declarat că Emiratele Arabe Unite au furnizat 3000 de tone de echipamente militare forțelor armatei ale mareşalului Haftar, în mai puţin de două săptămâni.

În decembrie anul trecut, într-un raport redactat de mai mulţi experți ONU se preciza că Iordania, împreună cu Emiratele Arabe Unite, au fost principalii susținători militar ai mareşalului Haftar, în special în momentul declanşării ofensivei militare împotriva Tripoli, capitala Libiei.

Raportul ONU a precizat că Iordania a furnizat armatei mareşalului Haftar vehicule blindate folosite de milițiile Al-Kanyat din Tarhouna.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel