Războiul din Libia: Forţele guvernamentale libiene au doborât o dronă a armatei mareşalului Haftar (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Guvernul libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli, a declarat marți că forțele sale armate au doborât o dronă operată de Armata Națională Libiană (LNA) a generalului Khalifa Haftar, a informat Reuters .

Potrivit Ahval News, anunțul guvernului libian de uniune naţională (GNA) sugerează că forţele sale armate și-au întărit apărarea aeriană după ce Turcia a decis să le acorde sprijin şi suport militar.

Turcia este una dintre ţările susţinătoare ale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) libian condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de ONU, dar care se confruntă militar cu autoproclamata Armată Naţională Libiană (LNA), condusă de omul forţe din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar, care desfăşoară o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli. Mareşalul Khalifa Haftar mai beneficiază şi de sprijinul Rusiei, punându-i acestuia la dispoziţie mai mulţi mercenari.

Parlamentul turc a autorizat luna trecută intervenţia militară în Libia, votând în favoarea unui mandat de un an de desfăşurare a trupelor în această ţară, pe fondul escaladării unui război civil şi în conformitate cu un memorandum semnat între Ankara și GNA în noiembrie.

Din imaginile cu aeronava doborâtă de forțele GNA, reiese că drona a fost furnizată de Emiratele Arabe Unite, care, împreună cu Egiptul, susțin Armata Națională Libiană (LNA) a mareşalului Khalifa Haftar, a precizat Reuters.

Armată Naţională Libiană a declarat că drona doborâtă aparţine Turciei, dar un specialist în armament a confirmat că drona este un Wing Loong II (fabricată în China) operată de Emiratele Arabe Unite şi pusă şi la dispoziţia armatei lui Haftar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel