Industria poloneză de apărare repară primele Leopard 2A4 ale armatei ucrainene (Foto/Video): Cât de avariate se întorc tancurile de le front ?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Industria poloneză de apărare a anunțat că primele tancuri Leopard 2A4 ale Forțelor Armate Ucrainene au ajuns în Polonia pentru reparații. Sursa Foto: Twitter Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).
Industria poloneză de apărare a anunțat că primele tancuri Leopard 2A4 ale Forțelor Armate Ucrainene au ajuns în Polonia pentru reparații. Sursa Foto: Twitter Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Industria poloneză de apărare, prin intermediul concernului polonez de armament Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), a anunțat că primele tancuri Leopard 2A4 ale Forțelor Armate Ucrainene au ajuns în Polonia pentru reparații. Imaginile publicate pe reţele de socializare arată mai multe tancuri cu diferite grade de deteriorare, care se află deja la uzina de vehicule blindate din Zaklady Mechaniczne "Bumar-Labedy".

 

Această uzină este principalul producător de vehicule blindate din Polonia și nu numai că repară tancurile Leopard 2A4, dar le și modernizează la standarul Leopard 2PL pe cele aflate în dotarea Forţelor Armate Poloneze. Uzina Bumar-Labedy repară și modernizează, de asemenea, echipamente şi vehicule militare sovietice.

Totodată, cel mai probabil tancurile Leopard 2A4 care apar în aceste imagini sunt aceleași vehicule pe care ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, le-a prezentat la 22 iulie. Cel puțin un tanc are aceleași însemne, au remarcat analiştii militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express.

Cu toate acestea, noile imagini au atras atenția au atras atenţia analiştilor militari, deoarece se poate vedea în fundal un tanc, care a suferit daune destul de serioase. În special, turela, care ar fi putut fi demontata pentru a fi transportată separat, nu este vizibilă.

Cu toate acestea, tancul a fost livrat oricum întreprinderii poloneze, ceea ce poate indică faptul că și astfel de tancuri, cu un grad destul de mare de deteriorate,  pot fi restaurate. În ultimă instanță, chiar dacă un tanc care a fost serios avariat pe front şi nu mai poate fi reparat, putea deveni un ''donator de piese de schimb''.

Trebuie remarcat faptul că problema reparării tancurilor Leopard 2A4 de către Polonia a fost rezolvată, dar problema Leopard 2A6 este încă discutata, deoarece guvernele german și polonez încă nu reușesc să se pună de acord asupra costului reparațiilor. Berlinul susţine că Varşovia cere prea mulţi bani pentru repararea unui singur tanc.

Dar, în cele din urmă, companiile germane de apărare KMW și Rheinmetall ar putea fi dispuse să repare aceste vehicule. Aceasta din urmă, având în vedere planurile companiei de a deschide o fabrică în Ucraina cât mai curând posibil, a ales calea cea mai eficientă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel