Industria germană de apărare este gata să vândă 100 de obuziere PzH 2000 către Ucraina, dar decizia stă în pixul Berlinului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Industria germană de apărare a venit cu o propunere de vânzare a 100 de tunuri de artilerie autopropulsate Panzerhaubize 2000 către Forțele de Apărare Ucrainene.

Potrivit ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, industria germană de apărare ar fi dispusă să vândă 100 de obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 către Forțele de Apărare ale Ucrainei.

Nu există informații despre posibilele termene de livrare, precum și despre prețul final al tuturor celor 100 de obuziere autopropulsate Pzh 2000.

Panzerhaubitze 2000, abreviat PzH 2000, este un obuzier autopropulsat german de 155 mm dezvoltat de Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și Rheinmetall pentru armata germană. PzH 2000 este unul dintre cele mai puternice sisteme de artilerie.

 

E nevoie însă de avizul guvernului german pentru ca obuzierele PzH 2000 să fie vândute Ucrainei

 

După cum bine precizează analiştii militari ai publicaţiei Defense Express, pentru a începe implementarea unui astfel de acord, guvernul german, în special cancelarul Olaf Scholz, trebuie să dea un aviz favorabil privind vânzarea acestor obuziere către Ucraina.

În același timp, ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat într-un interviu pentru agenţia de presă ucraineană Ukrinform că Germania are posibilitatea de a furniza Ucrainei mult mai multe arme și vehicule blindate decât a făcut până acum, chiar dacă furnizarea acestora ar durea ceva timp.

Amintim că, Forțele Armate ale Ucrainei au primit piesele de artilerie autopropulsată PzH 2000 pe care le-au așteptat de foarte mult timp să sosească din Germania și Olanda. Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a anunțat marţi, 21 iunie, că obuzierele sunt deja în Ucraina și sunt gata de luptă.

De exemplu, diplomația ucraineană susține în continuare că Germania poate furniza către Forțelor Armate Ucrainene cel puţin 100 de vehicule de luptă pentru infanteriei Marder și 88 de tancuri Leopard 1A5.

Cu toate acestea, potrivit lui Andrii Melnik, guvernul german încă blochează în mod nejustificat transferul acestor arme.

Ambasadorul ucrainean în Germania a adăugat, de asemenea, că, potrivit informațiilor pe care le deţine, "nimic nu împiedică Berlinul să aprobe decizia de a trimite Forțelor Armate Ucrainene o parte din cele aproape 800 transportoare blindate Fuchs, o parte dintre cele 325 de tancuri de luptă Leopard-2 sau o parte dintre cele 380 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, ceea ce nu va reduce în niciun caz capacitățile de apărare ale țării’’

,,Așadar, sper din tot sufletul că guvernul german va lăsa deoparte orice scuză și va acorda Ucrainei tot ajutorul militar pe care îl poate oferi, inclusiv din propriile rezerve (n.r. de armament ale armatei germane)", a conchis Melnik.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel