Cu o industrie de apărare tot mai activă, Ungaria va produce blindate de luptă Gidran 4x4 în parteneriat cu Turcia

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

O companie din Ungaria va produce vehiculul blindat Gidrán 4x4, în parteneriat cu turcii de la Nurol Makina ve Sanayi AS.

Compania ungară Rába Jármű Kft., parte a Rába Járműipari Holding Nyrt. și turcii de la Nurol Makina ve Sanayi A.S. au anunțat înființarea unui parteneriat pentru producția de vehicule blindate pentru armata ungară. 

Scopul principal al noii asociații este dezvoltarea capacității maghiare de asamblare și producție a vehiculelor blindate de luptă Gidrán 4x4 la Grupul Rába cu cea mai mare valoare adăugată națională posibilă, cu materie primă de la furnizori unguri și, în principal, pentru Forțele Armate ungare. 

Gidrán 4×4 este versiunea ungară a vehiculului blindat turc Ejder Yalçin, produs de Nurol Makina.

Vehiculul cântărește 14 tone și este propulsat de un motor diesel Cummins de 375 CP; viteza maximă care poate fi atinsă pe șosea este de 120 km/h în timp ce autonomia sa este de 700 km. Armura vehiculului este modulară și atinge nivelul 4 STANAG-4569. 

 

Ungaria va achiziționa 300 de vehicule Gidran 4x4. Industria de apărare maghiară e tot mai activă

 

2. -imagine fara descriere- (ejder-yalcin-4x4-gidran_hungary-military_74815500.jpg)

Forțele Armate ungare au o cerință de 300 de vehicule Gidrán 4x4 pentru a fi echipate în diferite versiuni; cea mai populară variantă este echipată cu o platformă Aselsan SARP RWP (Remote Weapon Platform) care poate fi înarmată cu mitraliere medii și grele de calibru 7,62 sau 12,7 mm precum și, alternativ, cu un lansator de grenade automat de 40 mm. 

În versiunea de transportor de trupe, pe lângă șofer, Gidrán poate asigura transportul unei grupe de șapte militari echipați, în compartimentul blindat din spate. 

Amintim totodată că Ungaria a atribuit recent și companiei ungare Rheinmetall un contract pentru dezvoltarea turelei Skyranger 30 pentru vehicule de luptă ale infanterie (IFV) Lynx KF41, care vor deveni, unele dintre ele, sisteme mobile de apărare aeriană.

Contractul, care are o valoare de aproape 30 de milioane de euro, a fost semnat la 15 decembrie 2023 la Budapesta.

Astfel, Rheinmetall va dezvolta pentru Ungaria o nouă versiune a sistemului de apărare aeriană Skyranger 30, instalat pe șasiul vehiculului de luptă pentru infanteriei (IFV) Lynx KF41.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel