Industria britanică de apărare afectată de embargourile germane

S.I. Catalin / 20 feb 2019 / 11:20

Într-o scrisoare trimisă omologului său german, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a criticat embargoul Berlinului asupra vânzărilor de arme către Arabia Saudită pentru efectele negative pe care le are acesta asupra exporturilor britanice.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunta susţinut că este îngrijorat de impactul pe care decizia Germaniei îl are asupra industriei de armament europene şi britanice şi asupra abilităţii Europei de a-şi respecta angajamentele faţă de NATO, potrtivit revistei germane Der Spiegel, citat de Epoch Times.

În scrisoarea trimisă ministrului german de Externe, Heiko Mass, cu data de 7 februarie, Hunt a descris situaţia dificilă a 500 de furnizori de arme britanici care riscă să îşi încalce obligaţiile contractuale deoarece armele pe care le vând au componente produse în Germania.

Hunt l-a avertizat pe Maas că îngheţarea vânzărilor afectează exporturile în cazul unor proiecte europene comune, precum avionul de vânătoare Tornado şi un model al avionului Eurofighter Typhoon, adăugând că poziţia adoptată de Germania îi afectează imaginea de partener de încredere.

Germania a interzis vânzările de arme către Arabia Saudită în toamna anului trecut, până când autorităţile de la Riad vor oferi explicaţii despre uciderea lui Jamal Khashoggi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy